Dario-Puric

Fudbaleri Slavije se u tišini spremaju za izazove u drugom dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nema kao ranijih prelaznih rokova spominjanja mnogo imena za tim iz Istočnog Sarajeva.

Radi se ciljano na dovođenju pojačanja, a istovremeno igrači koji nisu dobili previše prostora za igru na jesen će dobiti slobodne ruke. Nekoliko igrača je već otišlo iz kluba, i ne trenira sa ekipom, a u narednim danima će se znati i na koga se to još ne računa za proljećne bitke.

Što se tiče pojačanja situacija je dosta jasnija. Već odavno u klub je stigao Igor Krmar, koji se poslije nekoliko sezona ponovo vratio u ekipu. Osim njega, jasno je da će ekipu pojačati Dario Purić, sada već bivši fudbaler Sarajeva, koji je danas potpisao ugovor sa ekipom iz Istočnog Sarajeva.

Naš portal je pisao i da je Predrag Papaz blizu povratka u Slaviju, i to bi moglo da se ozvaniči vrlo brzo, a blizu potpisa ugovora je i igrač o kojem smo sinoć pisali, Almir Pliska. Osim njih, peto pojačanje ekipe Slavije mogao bi da bude krilni fudbaler, Nemanja Bošković, koji je zadovoljio u probnom meču protiv Mladosti iz Doboj-Kaknja. On se vratio u Srbiju da spremi potrebne papire, te bi u narednim danima i sa njim trebao biti potpisan ugovor.

Takođe, od uprave kluba smo saznali da će, ovih dana mnogo spominjanji, Edin Dudo, biti upotpunosti isplaćen.

Izvor: SportDC