Srdjan-Mitric-720x350Srđan Mitrić, mladi fudbaler Slavije iz Istočnog Sarajeva, našao se među 60 dječaka, koje je Denis Malešević, selektor pionirske reprezentacije Republike Srpske, pozvao na selektivno okupljanje u Janji. Podeljeni u četiri tima odigrali su tri utakmice na stadionu drugoligaša Podrinja.
Bila mi je čast da se nađem među najuspešnijim mladim fudbalerima Republike Srpske, a posle ovog poziva i motiv više da na treninzima i utakmicama dajem svoj maksimum – kaže Mitrić.
Rođen je 28.10.2002. godine, a u Slaviji trenira od 2010. Kao i sve njegove vršnjake inspirišu ga najbolji svetski fudbaleri.
Mesi i Ronaldo su moji omiljeni igrači i maštam da i ja budem poznat fudbaler. Želja mi je jednog dana obučem dres Partizana – rekao je Mitrić.
Do sada je više puta nagrađivan na turnirima, gdje je bio za koplje ispred svojih vršnjaka.
Najbolje rezultate ostvario sam na turniru “Boško Vujadin” u Kasindolu, gde sam dobio nagradu za najboljeg igrača. Na “Tempo kupu” u Istočnom Sarajevu bio sam najbolji strijelac. Veliku zahvalnost dugujem svom treneru Zoranu Erbezu i naravno svom klubu Slaviji – istakao je Mitrić.
Zoran Erbez, selektor reprezentacije BiH za dečake do 15 godina i trener odgovarajuće selekcije u Fudbalskom klubu Slavija ima reči hvale za svog učenika.
Mitrić prednjači u svojoj generaciji. Izraziti je levak, što je retkost u fudbalu i ima talenat i potencijal da izraste u kvalitetnog igrača. Već je pokazao ima, kako mi treneri kažemo, materijala i, uz maksimalan rad i ozbiljnost, predstoji mu lepa budućnost. Interesovanje su već iskazali premijerligaši iz BiH, među kojima je sarajevski Željezničar. Nama bi bilo drago da ostane u Slaviji, jer će, siguran sam, za koju godinu obući i dres prvotimca – kaže Erbez.

Izvor:SportDC