slobto“Kretanje mi je, kao nekom zločincu, ograničeno na Sarajevsko-romanijsku regiju. Čuvam krave i ovce u Han Pijesku” požalila se juče pred Sudom BiH Slobodanka Tošić, bivša mis fotogeničnosti BiH, optužena za saučešništvo u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 2006. godine.

Tošićeva je kroz suze progovorila da je besmisleno sve što joj se stavlja na teret samo zato jer nije veliki igrač.

“Nuđeno mi je da budem svedok. Nisam pristala jer ne znam ništa o tome. Ovo je lična osveta tužioca.”

Sud BiH juče je razmatrao žalbe na presudu kojom je Slobodanka Tošić zvana Boba osuđena na dve i po godine prinudnog rada zbog pripadnosti zločinačkoj organizaciji Darka Eleza i učešća u pokušaju ubistva njegovog kuma i zakletog neprijatelja Đorđa Ždrale 2006. godine, prenosi Večernji list.

Tužilac Dubravko Čampara je zatražio strožu kaznu za Tošićevu od izrečene.

“Ona je u potpunosti izvršila svoj deo zadatka. To što druga dva člana organizacije nisu uspela u svojoj nameri likvidacije iz zasede, nema veze s njenom ulogom” istakao je Čampara.

On je dodao da je oštećeni doveden u zasedu, te da su iskorištene njegove emocije i nije bio u stanju da se odbrani.

“Druga stvar je što je jedna puška zakočila, a iz druge su mu nanesene lakše ozlede pa je ubistvo ostalo na pokušaju” kazao je.

Vlado Adamović, advokat Tošićeva je istakao je da su sudije ušle u sukob interesa, tako što su sudili u ovom slučaju, kao i u slučaju “Lutka” iz kojeg je ovaj predmet izdvojen.

“Krucijalni svedok i u ovom predmetu i u “Lutki” je Anđelko Veljančić. Ako bi se ovde utvrdilo da on ne govori istinu, došlo bi u pitanje njegovo kazivanje u slučaju “Lutka”. U tom svetlu je i donesena kompromisna presuda”, kazao je Adamović, osvrnuvši se na različite iskaze koje je Veljančić davao, ali i na tužioca, koji je, po njemu, manipulisao.

“Da je sudija za prethodni postupak imao uvid u sve te iskaze, optužnica nikad ne bi bila ni potvrđena, a tužilac bi bio pozvan na odgovornost”, rekao je Adamović te zatražio da se Tošićeva oslobodi i da joj se ponovno sudi.

Boba namamila Eleza u klopku

Tužilac Čampara je negirao kako je ključni svedok Veljančić te podsetio na presretnuti telefonski razgovor između Eleza i Davora Mandića u kojem mu Elez govori o planu da Slobodanka namami Ždralu u klopku.

Izvor: Večernji list