Mamić u pritvoru, kaucija 2 miliona evra Sport

Izvor: Nezavisne | 20.11.2015 11:47 | Komentari (0)

Izvršnom predsjedniku fudbalskog kluba Dinamo Zdravku Mamiću i njegovom sinu Mariju istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni pritvor.

FOTO: Nezavisnemamic

Postoji mogućnost da pritvor bude zamenjen kaucijom od 15 miliona kuna (dva miliona evra), odnosno pet miliona kuna (660.000 evra).

Pritvor im je određen zbog mogućnosti uticaja na svedoke, opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela, dok je izvršnom predsjedniku Hrvatskog fudbalskog saveza Damiru Vrbanoviću omogućeno da se brani sa slobode, jer mu je prihvaćena kaucija iz prethodnog slučaja.

Zbog sumnje u višemilionske malverzacije s transferima pojedinih igrača, pritvor je određen i preduzetnicima Igoru Kroti i Sandru Stipančiću, koji iz pritvora mogu da izađu ako uplate tri, odnosno četiri miliona kuna.

Nova istraga protiv Mamića i ostalih pokrenuta je zbog sumnje da je iz Dinama preko of šor firmi od 2004. izvučeno više od deset miliona evra i pola miliona funti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala InfoBijeljina. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Portal InfoBijeljina zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja. Širenje mržnje putem komentara biće prijavljeno i praćeno. Korisnici pod istim IP adresama koji koriste različita imena biće tretirani kao organizovana grupa, te će isti biti prijavljeni