U svečanoj loži svakog teniskog turnira na kojem nastupa Novak Đoković sjedi plavokosa ljepotica na kojoj već po gestikulaciji i reakcijama dok gleda meč možete prepoznati zaljubljenu ženu…

zenađo

U svečanoj loži svakog teniskog turnira na kojem nastupa Novak Đoković sjedi plavokosa ljepotica na kojoj već po gestikulaciji i reakcijama dok gleda meč možete prepoznati zaljubljenu ženu. To je 28-godišnja Jelena Ristić, od četvrtka u 18.30 sati, Jelena Đoković, trenutno prva dama u svijetu reketa. Rođena Beograđanka prije svega plijeni svojom ljepotom i jednostavnošću, a iako se svjetski mediji otimaju za intervjue s njom, Jelena rijetko istupa u javnosti.

Ljubav traje 10 godina

– Nikada nisam koristila priliku da probijem granice svoje prirodne uloge, a to je ona Novakove djevojke. Uživam u životu, ali ne osjećam da bih se trebala time busati u prsa bez obzira na to koliko sam sretna. Koristim svoju situaciju da pomognem onima kojima pomoć treba, a takvih je u Srbiji puno – izjavila je jednom prilikom Jelena.

Odrasla je u Beogradu, ima sestru, a u djetinjstvu se intenzivno bavila sportom. Upisala je sportsku gimnaziju, a tada se dogodio i njen fatalni susret s godinu dana mlađim Novakom. Oboje su se kretali u teniskim krugovima, a njihovi prijatelji kažu da je to od početka bila prava ljubav. Jelena je žarko željela studirati u inozemstvu, a da bi roditeljima olakšala situaciju, trudila se dobiti sportsku stipendiju te se, umjesto tenisu, okrenula atletici. Radila je i u kladionici da bi zaradila džeparac. U Milanu je završila studij menadžmenta, a nakon toga je snage usmjerila na Novakovu karijeru.

Problematična daljina

– Kako je Novak napredovao u karijeri, tako se moje studiranje produljivalo. Jedan, pa drugi ispit i nikad kraja, ali uvijek smo jedno drugo poštovali i nismo narušavali svoje ambicije. Ja sam bila studentica koja je financijski jedva uspjela otići u inostranstvuo, a i Novak je na početku teško skupljao novac za avionske karte. Ipak, redovito je dolazio na moje ispite, a često je znao i sjediti sa mnom u dvorani na faksu. Naravno, tada nije bio poznat – ispričala je Jelena. Nakon što je završila fakultet, pronašla je posao u jednoj naftnoj industriji u Monacu, a Đoković je postajao sve uspješniji teniser pa je njen radni odnos opet otežavao njihovu vezu. Tada su odlučili da će Jelena prestati raditi, a 2007. godine, osnovali su fundaciju Novak Đoković za pomoć siromašnoj djeci u Srbiji, na čelu koje je Jelena.

– Moja je zadaća da Novaka držim smirenim i opuštenim prije meča. Mi smo i emocionalni partneri i, koliko sam ja podrška njemu, toliko je to i on meni – kazala je Jelena. Mediji su se trudili naći mrlju u njenu životopisu, ali to im nije polazilo za rukom. Novakova i Jelenina veza, koja traje od 2005., nije se nikad našla na kušnji iako su srpske novine znale servirati bombastične natpise. Snimili su tako jednom prilikom Novaka kako grli folk-pjevačicu Radmilu Manojlović, ali se bura brzo slegnula kada se pokazalo da su samo prijatelji.

Novak je Jelenu zaprosio u septembru 2013., a u aprilu ove godine preko Twittera objavili su da čekaju svoje prvo dijete.