Početak kampanje E4U projekta

Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR) je i ove godine pokrenuo projekat za mlade simboličnog naziva ‘EU for You – E4U’, kojim angažuje studente dodiplomskih studija iz cijele zemlje u promociji pitanja od značaja za proces EU integracija.

U okviru ovog projekta, ambasador EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark je posjetio 8 javnih univerziteta u Sarajevu, Palama, Zenici, Banja Luci, Bihaću, Mostaru, Bijeljini i Tuzli, na kojima je razgovarao sa studentima o perspektivi mladih u BiH.

Po završetku Info dana sa studentima, projekat E4U nastavlja sa svojim aktivnostima.

 

Simboličnim gašenjem i paljenjem svjetla na medijskoj fasadi Sarajevo City Centra te drugim lokacijama širom zemlje, u srijedu, 20. decembra 2017.godine, od 20:00 do 20:15 sati, bit će obilježen početak akcije „Upalimo svjetlo za mladost BiH”.

Podršku mladim ljudima učešćem u ovoj akciji pružit će i veliki broj javnih fakulteta, institucija i javnih ličnosti širom Bosne i Hercegovine.

Pozivamo sve građane u Bosni i Hercegovini da simboličnim 15-minutnim paljenjem svjetla i oni pruže podršku svim mladima BiH u njihovim nastojanjima da sebi osiguraju bolje sutra. Svoju podršku građani mogu zabilježiti slikom ili kratkim videom koje će postaviti na svoje profile na društvenim mrežama sa #UpalimoSvjetlo i #E4U ili tagovati zvaničnu Facebook stranicu projekta i Instagram profil – E4U.

U nastavku projekta, studenti će uz pomoć svojih akademskih mentora i eksperata na projektu, raditi na izradi javnih kampanja koje ilustriraju percepciju mladih o socio-ekonomskim reformama, posebno u oblasti obrazovanja, zapošljavanja i poduzetništva. Projekat će trajati do proljeća 2018. kada će biti proglašena najbolja studentska kampanja, a pobjednička ekipa će osvojiti studijsko putovanje u Brisel.

 

Zvanična Facebook stranica E4U projekta:

https://www.facebook.com/euforyouebih/

Instagram profil:

https://www.instagram.com/euforyoubih/