Na olimpijskoj planini Jahorina je prethodni vikend zvanično otvorena nova zimska turistička sezona, za koju je izražena nada da će biti bolja od prethodne.

Predstavnik Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske Aleksandar Đurić potvrdio je na današnjoj konferenciji za medije podršku Olimpijskom centru Jahorina, zahvalivši turističkim radnicima koji su se i ove godine uprkos nepredvidivim uslovima potrudili da sve bude spremno za zvanično otvaranje sezone.

jahorina1

Podsjetio je da Jahorina i bez snijega predstavlja veliki potencijal, dodajući da sve na ovoj planini na nastavak rada obavezuje i činjenica da Jahorinu posjećuje veliki broj turista i to ne samo iz Bosne i Hercegovine, nego i Srbije, Hrvatske i Slovenije te drugih zemalja svijeta.

Rekao je da će Jahorina ponuditi i novi sadržaj tubinga na planini koji će biti dostupan i najmlađima, a iako visina i kvalitet snijega limitira dužinu zimske turističke sezone, najavio je da će biti ulagani napori da se i onima koji ne dođu na Jahorinu samo zbog skijanja ponudi što je više moguće različitih sadržaja.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija je naglasio ogroman značaj Jahorine u razvoju turizma, ali i privrede, te je izrazio stav da je potrebno više raditi kako bi se infrastruktura na planini učinila prihvatljivijom posebno kada je u pitanju osnježavanje staza.

jahorina2

Podsjetio je da je Jahorina turistička destinacija koja nudi oko 5.000 smještajnih kapaciteta te je ocijenio da se ovakvim smještajnim kapacitetima rijetko koja planina može pohvaliti, dodajući da je Jahorina, pored Kopaonika u Srbiji, u proteklim godinama najviše napredovala kada je u pitanju poboljšanje kapaciteta.

“U potpunosti osnježene staze biće u narednom periodu prioritet broj jedan”, pojasnio je, pozivajući sve one koji su zainteresovani za bavljenje turizmom i ugostiteljstvom da to učine upravo na ovom mjestu.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Goran Brčkalović podsjeća da je Jahorina imala dvije “zelene sezone” što je uticalo na daljnja ulaganja, te je posebno naglasio da je potrebno osnježiti veći broj staza budući da je na ovoj planini sada to učinjeno na tek 12 posto njih.

“Vremenske prilike  nam pogoduju za proizvodnju vještačkog snijega, a staza Skočine duga 1.300 metara i široka između 20 i 40 metara trenutno ima 30 do 40 cm snježnog pokrivača te se nadamo da će ona izdržati teret cijele sezone”, rekao je.

Govoreći o popunjenosti kapaciteta, iznio je podatak da je na planini trenutno rezervisano 60 do 70 posto smještaja, odnosno već imaju oko 3.000 rezervacija bez obzira na količinu snijega.

Budući da se veće količine snijega očekuju već naredne sedmice, izražena je nada da će u narednim danima sve staze olimpijske planine biti u funkciji.

Olimpijski centar Jahorina u saradnji sa Turističkom organizacijom Istočno Sarajevo je povodom početka skijaške sezone organizovao bogat zabavni program, a posjetioce na Jahorini su zabavljali članovi grupe “Galija”.

Staza Skočine će biti i u narednom periodu otvorena za skijanje jer je formirana odlična podloga sa vještačkim snijegom u visini od 30 cm, te ćemo ujedno nastaviti proizvoditi vještački snijeg, kad god se stvore povoljni uslovi za to. Trenutna cijena ski karte za šestosjed Skočine iznosi 18 KM za odrasle i 15 KM za djecu. Radno vrijeme šestosjeda Skočine je od 09:00 do 16:00 časova. 

jaohirna3

S poštovanjem, 

Ivana Lizdek
 
Stručni saradnik za odnose sa javnošću,
marketing i prodaju
A.D. Olimpijski centar “Jahorina”
Olimpijska bb, 71423 Jahorina
Tel: +387 57 270 003
Fax: +387 57 270 022

Our mailing address is:
marketing@oc-jahorina.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list