ZAVRŠENO NEBESKO TRČANJE DO LEOTARA 

TRKATREBINJE
Nikšićanin Miloš Mikić je prvi prošao kroz cilj na vrhu planine Leotar, gdje je okončana današnja trka u takozvanom “nebeskom trčanju” –  “Vertikalni kilometar – trka u kamenu Trebinje 2016”.
To, međutim, ne znači i da je mladi Mikić pobjednik trke, jer nisu svi startovali u isto vrijeme, s obzirom da su sa starta na šetalištu kod Arslanagića mosta krenule dvije grupe, u 10 časova i 10 i 5 minuta, a ne zna se u kojoj je grupi bio.
Ono što je sada izvjesno je da je najbolja u konkurenciji žena bila Sanja Kavaz iz Istočnog Sarajeva koja je među ženama bila pobjednica i jučerašnje trke u Kotoru.
Među trebinjskim takmičarima najbolji je bio Radomir Milić, a jedina žena Trebinjska koja je istrčala trku u dobrom vremenu je bila Nada Dursun.
U pitanju je vrlo neobičan sport u kome se organizuju trke preko različite konstitucije terena, sa ukupnim vertikalnim usponom od oko 1.000 metara i dužinom staze oko 5 kilometara, a trebinjska maršruta od Arslanagića mosta do vrha Leotara je uspona 950 metara i dužine 5.250 metara.
Sa starta kod Arslanagića mosta  je krenulo oko 85 učesnika iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore, među kojima su i najbolji „nebeski trkači“ regiona i petnaestak iz Trebinja I Bileće.
Najstariji učesnik trke je naš sugrađanin Vojo Prelević (72), član Planinarskog društva “Vučji zub” iz Trebinja, koji nam je uoči trke rekao da očekuje solidan plasman u “zlatnoj sredini” i tako se i desilo…

 
TRKA1TRKA2a

 

TRKA3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor:Saransak