“Satovi u majčinoj sobi” u užem izboru za prestižnu književnu nagradu

Roman „Satovi u majčinoj sobi“ Tanje Stupar Trifunović uvršten je među 11 najboljih za ovogodišnju NIN-ovu nagradu. Podsjećamo riječ je o romanu koji je osvojio treće mjesto za najbolji neobjavljeni roman u okviru konkursa „Zlatna sova“ Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva. Ova vijest koja je objavljena na Božić 2015. godine s radošću je primljena u našem Zavodu jer i samo uvrštavanje u uži krug smatramo velikim uspjehom jer smo jedini izdavač van granica Republike Srbije čije je djelo ušlo u uži izbor. Pored Tanjinog romana u uži izbor uvršteni su i : Oto Horvat “Sabo je stao” (Kulturni centar Novog Sada), Nikola Malović “Jedro Nade” (Laguna), Slavoljub Stanković “Prvaci sveta” (Geopoetika), Ivan Tokin “Najnormalniji čovek na svetu” (Samizdat B92), Milovan Marčetić “Knjiga o Beuku” (Čigoja štampa), Mileta Prodanović “Vitiligo” (Arhipelag), David Albahari “Životinjsko carstvo” (Čarobna knjiga, Beograd), Vukašin Štreker “Zabrana upotrebe vatre i vode” (Književna radionica Rašić, Beograd), Laslo Blašković “Razbrajalica” (Arhipelag) i Filip David “Kuća sećanja i zaborava” (Laguna).

Zavod za Udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske

Odlukom Vlade Republike Srpske od dana 04.09.1992. godine osnovan je Republički izdavački zavod “Prosvjeta”.

zavod za udzbenikeOd 2000. godine sjedište Zavoda je u Istočnom Sarajevu – Opština Istočno Novo Sarajevo. Osnovna djelatnost Zavoda je pripremanje i izdavanje udžbenika i drugih nastavnih sredstava, izdavanje publikacija kojima se obezbjeđuju neophodne informacije od značaja za ostvarivanje nastavnih planova i programa i izdavanje svih vrsta školskih obrazaca.

Konkurs2014

 

Objavljen konkurs za “Zlatnu sovu” za 2015. godinu

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva istočno Sarajevo raspisao je konkurs za najbolji neobjavljeni roman i nagradu “Zlatna sova” za 2015. godinu. Pravo učešća imaju svi pisci koji pišu i stvaraju na srpskom jeziku, a koji blagovremeno dostave rukopis, pod uslovom da rukopis romana nije nikada ranije objavljen. Neobjavljene rukopise romana potrebno je poslati u tri primjerka. Posljednji dan za dostavu je 6. maj 2015. godine. Prva nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 1.000 primjeraka, te novčanu nagradu od 7.000 maraka, kao i 100 primjeraka odštampanog romana. Kompletan konkurs možete pogledati na linku sa Vaše lijeve strane gdje je naznačen konkurs, a tokom decembra mjeseca biće održana i konferencija za novinare kada će zvanično biti predstavljen konkurs i novosti u vezi „Zlatne sove“.

knjiga

Izvor: www.zunsrs.com