FB50E
Tokom prošle godine Facebook je na svojim korisnicima zaradio nevjerovatnih 1.56 milijardi dolara dok je cijena njegovih dionica porasla čak 36%.
Prema Financial Timesu, do kraja ove godine cijena dionica Facebooka bi mogla da poraste još dodatnih 20%.
Iskoristite priliku da uzmete besplatnih 50€ za trgovanje na svjetskoj berzi i zaradite na cijeni dionica Facebooka.
Prošla godina je bila veoma impresivna za Facebook.
Cijena dionica je ostvarila rast od čak 36%, a sama kompanija je postala 8. na svijetu po veličini tržišne kapitalizacije. Trenutna vrijednost Facebooka je oko 323 milijarde dolara.
Cijena dionica Facebooka nadmašila je rastom gigante kao što su General Electrics, Johnson & Johnson i AT&T. Danas Facebook predstavlja ozbiljnu konkurenciju i TV industriji sa svojom “video streaming” uslugom kao i YouTubeu sa “video hub” i video pretraživačem.
Prošle godine pregled Facebookovih videa se duplirao sa 4 milijarde tokom aprila na 8 milijardi tokom novembra.
Ogroman rast dnevnih pregleda otvorio je širom vrata dodatnoj zaradi od oglasnih kampanja.
Pored toga, na prošlonedjeljnoj F8 “developer” konferenciji, Mark Zukerberg je predstavio strategiju kompanije za narednih 10 godina. Osnovna ideja je intenzivnije zbližavanje ljudi putem posebnih naočara čime će biti omogućena interakcija sa svim ostalim korisnicima kao da su u istoj prostoriji bez obzira u kom dijelu svijeta se nalaze.
Osnovna misija Facebooka je dijeljenje, a ova vrsta virtuelne, sveprisutne “teleportacije” i komunikacije predstavlja izuzetno moćno sredstvo u tom pravcu.
Prihod po dionici Facebooka je prošle godine dostigao 2,28 dolara, a do 2018. godine očekuje se da poraste na 5.50 dolara.

FX Lider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.