Glavni odbor SDS na današnjoj sjednici u Istočnom Sarajevu jednoglasno je podržao prijedlog Predsjedništva te stranke da Vukota Govedarica bude izabran za novog predsjednika SDS.

Vanredna izborna skupština SDS-a biće održana 23. oktobra u Banjaluci kada će biti zvanično izabran novi predsjednik stranke.

“Glavni odbor SDS-a odlučio je da kandidat za predsjednika stranke bude Govedarica”, rekao je novinarima potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica.

Dosadašnji predsjednik stranke Mladen Bosić podnio je ostavku 8. oktobra na sjednici Glavnog odbora SDS-a u Doboju, a ova sjednica je prekinuta i nije postignut konsenzus o novom predsjedniku stranke.

Bosić je tada za svoje nasljednike predložio Vukotu Govedaricu, Milana Miličevića i Radu Savića jer, kako je rekao, želi mlađe kadrove na čelu stranke.

Bosić je na čelo SDS-a došao poslije opštih izbora 2006. godine, kada je zbog loših izbornih rezultata sa te funkcije smijenjen Dragan Čavić. Bosić je tada podnio ostavku na funkciju zamjenika predsjednika.

Izvor: Istinito