Foto:BN

Srpski premijer Aleksandar Vučić rekao je sinoć da su veoma važni odnosi između Srba i Bošnjaka i da je zato nedavno predložio da se gradi autoput koji će biti mirovni projekat i koji bi spajao ljude. Vučić je u emisiji Upitnik u programu RTS rekao da Srbija mora voditi računa o Republici Srpskoj i Srbima u BiH.

„Kada pogledate situaciju u BiH najviše i uvijek smo mi u problemu, jer imamo obavezu prema Republici Srpskoj.Nedavno sam se vidio sa predsjedavajućim Savjeta ministara Denisom Zvizdićem i vidjeću se svaki put i ponovo veoma brzo da probleme rješavamo i da napravimo najbolje odnose između Srba i Bošnjaka“, rekao je Vučić.

Kazao je da je za Srbiju najava revizije tužbe protiv Srbije, koju najavljuje bošnjački član u Predsjedništvu BiH teška i loša stvar, ali prije nego se to desi da probamo da razgovaramo .

„Kako ćemo mi da živimo bez Bošnjaka ili oni bez Srba. Mi u Srbiji imamo 250 do 300 hiljada Muslimana, U BiH ima oko 1,2 miliona Srba. Kako da se odvojimo? Zato sam predložio, što mislim da je najbolje za Bošnjake i Srbe, iako se nije svima svidjelo“, rekao je Vučić, dodajući da je to autoput koji bi išao od Požege, preko Užica do Kotromana u Srbiji.

„To je nekih 60 km, za nas skupo, ali bi našli pare. To je oko 800 miliona evra i išao bi dalje preko Višegrada do Goražda, a dalje neka se oni dogovore da li će ići preko Rogatice, Sokoca do Sarajeva. Tako bi povezali Muslimane iz Raške u Srbiji sa Sarajevom, ali bi time povezali i srpsku Hercegovinu sa Srbijom“, rekao je Vučić.

„Smatram da bi to bio mirovni projekat, koji je mnogo više od autoputa i koji povezuje ljude“, zaključio je srpski premijer.

Izvor: BN televizija