bendovijada_2016Humanitarni koncert ”Bendovijada” u organizaciji Savjeta mladih Pale, održaće se večeras, 18. maja u 21 čas, u disco baru “Don” u Palama. Već ranije smo pisali o ovom humanitarnom koncertu, koji organizuje Savjet mladih u saradnji sa Savjetom mladih Rogatica.

”Bendovijada” se organizuje treću godinu uzastopno, a na ovogodišnjoj publici će se predstaviti ”Electric five”, ”Padrino”, ”B.I.P.”, ”Kulturni centar” i ”Arka” bendovi. Neki od ovih bendova su i više nego poznati i popularni među domaćom publikom, ali ovogodišnja ”Bendovijada” nudi domaćoj publici novitete.

Od prve ”Bendovijade” Savjet mladih Pale i Savjet mladih Rogatica, zajedno učestvuju u realizaciji ovog projekta. Ove godine, kao partneri pridružili su se: Savez studenata Pravnog fakulteta “Pravnik”, Studentska organizacija ekonomskog fakulteta Pale, Jeger, OK Fest, Omladinski savjet Republike Srpske, Javna ustanova Studentski centar Pale, MDesign, World Vision i Klub borilačkih vještina “Deveta četa”.

Ovom prilikom Savjet mladih Pale zahvaljuje se bendovima, finansijskim pokroviteljima, koorganizatorima i partnerima na pomoći i podršci. Prihod od ulaznica, čija cijena iznosi 2 KM, biće uplaćen za pomoć u liječenju Mladenu Mojeviću iz Rogatice. S obzirom na simboličnu cijenu ulaznice, biće postavljena kutija za dobrovoljne priloge, kako bismo pružili što vise pomoći Mladenu.

Priča o porodici Mojević i njihovom nesrećnom iskustvu, navela nas je da se ove godine još vise aktiviramoi ujedinimo u humanom cilju. Porodicu Mojević iz Rogatice je zadesila teška nesreća njihova dva sina Nikola (24) i Mladen (21) su oboljeli od teške bolesti koja dovodi do otkazivanja rada bubrega, a jedini lijek za to je transplantacija istih.

To predstavlja veliki problem, pošto je operaciju ovoga tipa potrebno uraditi u Francuskoj uz trošak od 80.000 KM, a njima su bile potrebne dvije takve operacije. Zahvaljujući ljudima dobre volje sakupljeno je dovoljno sredstava za Nikolinu operaciju, koji se nedavno vratio iz Francuske sa novim bubrezima.

“Put je bio trnovit, ali zahvaljujući humanosti ljudi uz pomoć kojih je sakupljeno 80.000 maraka, Nikola je u Francuskoj bolnici CHU de Nice Hospital Pasteur dobio nove bubrege i odlično se oseća. Brigu o njegovom zdravlju sada su preuzeli specijalisti iz Istočnog Sarajeva i Banjaluke.

On ohrabruje brata Mladena, koji bi takođe išao u Francusku, ali nam u ovom trenutku nedostaje još 30.000 maraka”, ovo je izjavi za “Večernje Novosti” Rajko, Nikolin i Mladenov otac.Sada je na nama da pokažemo ponovo svoju humanost i pomognemo Mladenu da se sakupi još potrebnih 30.000 KM.

Zato vas pozivamo da večeras dođete u disco bar “Don”, kupite ulaznicu u vrijednosti od 2KM kojom ćete pomoći u sakupljanju ovih sredstava i zabavite se uz kvalitetnu muziku.

Izvor: Sarajevo-RS