Predstavnici ski-centara Jahorina

, Ravna planina, Vlašić i Bjelašnica potpisali su danas ugovor o zajedničkoj karti koja će omogućiti skijašima da tokom zimske sezone u periodu od 10 dana mogu skijati na stazama ova četiri centra s jedinstvenom ulaznicom.

Na početku konferencije prisutnima se obratio direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić te naglasio značaj ovakvog sporazuma. Kako je naveo, skijaši će moći kupiti desetodnevnu kartu po cijeni od 350 KM te skijati bilo kojih 10 dana u sezoni u bilo kojem od ovih centara.

“Ovo je važan dan za skijaše i sve ljude koji vole skijanje. Karta važi na više od 100 kilometara staza i s ovim paketom možemo istupiti i na međunarodno tržište. Ponašamo se kao ski-centri u čitavom svijetu, pretvaramo konkurenciju u partnere, kreiramo zajedničku ponudu i zajednički nastupamo na tržištu. Planinski turizam je grana privrede koja pokreće lokalnu samoupravu i zbog toga mislim da ćemo poboljšati našu ponudu ovom kartom”, rekao je Ljevnaić i istakao kako skijaška sezona na Jahorini protiče u najboljem redu te kako trenutno na stazama ima više od 150 centimetara utabanog snijega.

Direktor Ski-centra Bjelašnica Edis Baković također je naglasio značaj ovog sporazuma te poručio kako su stvoreni svi preduslovi da zimska sezona bude među boljim.

Ovo je veliki dan za ski-centre, a pogotovo za korisnike usluga. Potrudili smo se tokom ljetne sezone da pripremimo staze i da imamo ski-liftove u funkciji, a sada nas je i vrijeme poslužilo te imamo skoro 2 metra utabanog snijega na Bjelašnici. Imamo sve uslove da ova sezona bude među boljim”, poručio je Baković.

Direktor Ski-centra Ravna planina Veljko Golijanin izjavio je kako su principi zajedničkih karata upravo način kako veliki centri mogu pomoći malim.

“Veliki centri u svijetu pomažu male centre, ne samo radi svog interesa, već interesa svih nas. Ovo je jedan od načina da se ta pomoć ostvari. Ski-centar Ravna planina dočekao je skijaše spremno, povećali smo kilometražu staza te sada imamo 13 kilometara staza. Imamo 80 centimetara utabanog snijega na stazama i svi uslovi su idealni”, rekao je Golijanin.

Goran Šarić, direktor Ski-centra Vlašić, naglasio je kako očekuje da se ova saradnja ski-centara u narednom periodu i proširi.

“Ja se nadam da ćemo sporazum u narednom periodu i proširiti, jer imamo još desetak skijališta u BiH, manjih ili većih, koja mogu biti dio ugovora. Mislim da smo mnogima pokazali kako trebaju raditi”, rekao je Šarić.


Direktori četiri ski-centra još jednom su naglasili kako će zajednička karta važiti za bilo kojih 10 dana u zimskoj sezoni, a da su u planu i aktivnosti koje će omogućiti povezivanje ovih centara i u ljetnim danima.