Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo danas su na 34. redovnoj sjednici usvojili Prijedlog budžeta za 2021. godinu u iznosu od 10.160.000 KM. 

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je da je Prijedlog budžeta u odnosu na Nacrt, koji je usvojen na sjednici 8. decembra, smanjen za 70.000 KM, nakon što su uvažene preporuke Ministarstva finansija Republike Srpske.

– Zadovoljan sam što smo, iako je ovo postizborni period, uspjeli usvojiti budžet do 17. decembra što je pohvalno. Pokazali smo da smo do kraja mandata finansijski dio poslovanja radili uredno – rekao je Vuković.

Vuković je istakao da je na današnjoj sjednici donesena još jedna odluka o otpisu potraživanja borcima Vojske Republike Srpske, porodicama palih boraca i socijalno-ugroženim porodicama, koje su u obavezi da vraćaju kredit koji su dobili svojevremeno u okviru Projekta II za igradnju Srpskog Sarajeva.

– Imali smo šest zahtjeva koji nisu bili obrađeni u nekom ranijem periodu, a koje je u međuvremenu komisija obradila i predložila skupštini na usvajanje što su odbornici danas jednoglasno usvojili – istakao je Vuković.

Odbornik SDS-a Goran Šehovac rekao je da je ova odluka samo nastavak u pružanju pomoći boračko-invalidskim kategorijama koje nisu u mogućnosti da otplaćaju kredit.

Na dnevnom redu današnje 34. redovne sjednice Skupštine grada Istočno Sarajevo našla se i informacija o zaštiti životne sredine na području grada s posebnim osvrtom na oblast voda i zaštitu izvorišta vode za piće za 2019/2020. godinu.

Pred odbornicima se našla i informacija o stanju u oblasti srednjeg obrazovanja za 2019/2020. godinu, Program rada Gradske uprave i Skupštine grada Istočno Sarajevo za iduću godinu, kao i Odluka o imenovanju komisije za primopredaju dužnosti između odlazećeg gradonačelnika Nenada Vukovića i novoizabranog Ljubiše Ćosića.

Takođe, pred odbornicima se našla i Odluka o razrješenju člana Upravnog odbora Turističke organizacije “Jahorina” Grada istočno Sarajevo. 

Član Upravnog odbora Vesna Čvoro, zaposlena u stručnoj službi, zbog sukoba interesa je podnijela ostavku, a umjesto nje za v.d. člana je imenovan Trkulja Vladimir.