Matična biblioteka Istočno Sarajevo i Zajednica Vikimedije Republike Srpske organizuju radionicu povodom projekta „Upoznaj Srpsku“.

Radionica koja će istovremeno biti i maraton u pisanju članaka održaće se 29. jula 2016. godine od 9.00 do 15.00 časova u Matičnoj biblioteci.

Radionicu će voditi Radenko Đoković i Ljubiša Malenica, a zainteresovani za učešće na radionici mogu se prijaviti u Matičnoj biblioteci ili direktno na radionici.

Radionica se organizuje povodom projekta Zajednice Vikimedije Republike Srpske „Upoznaj Srpsku“ koji će se provoditi u periodu od 18. jula do 8. avgusta. Projekat je takmičarskog karaktera, temataski određen i usmjeren ka kreiranju sadržaja vezanih za Republiku Srpsku na jednom od najvećih i najposjećenijih sajtova današnjice- Vikipediji. Kreirani sadržaji će se naći pred stručnim žirijem koji će ocjeniti članke i odabrati i nagraditi tri najkvalitetnija.

Na internetu postoji veoma malo sadržaja o Republici Srpskoj. Prema preliminarnim istraživanjima, na srpskoj Vikipediji postoji manje od 7000 članaka u kojima su obrađeni sadržaji koji se tiču Republike Srpske. Osnovni cilj ovog projekta je povećanje broja kvalitetnih članaka na Vikipediji o Republici Srpskoj i istovremena popularizacija i predstavljanje iste u pravom, pozitivnom svjetlu na globalnom nivou.

Maticna