Šesnaesti  međunarodni naučno-stručni simpozijum „Infoteh-Jahorina 2017“, čiji je organizator Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu svečano je otvoren juče na Jahorini.

U okviru pomenutog simpozijuma čiji su učesnici dekani, profesori i rektori iz svih većih gradova Republike Srbije, danas su boravili u  turističkoj posjeti Sarajevu.

Na prijedlog našeg sugrađanina Dragana Lučića, jedinog licenciranog turističkog vodiča iz Republike Srpske učesnici naučnog simpozijuma dobili su priliku da posjete i Istočno Novo Sarajevo. Posjeta je završena dolaskom u gradski park „Gavrilo Princip“, gdje je gospodin Dragan iskoristio priliku i upoznao prisutne sa istorijskim nastankom i značajem Istočnog Sarajeva. Prisutni učesnici mogli su čuti sve o heroju Gavrilu Principu, njegovom mjestu u istoriji kao i o Sarajevskom atentatu.

Toplom i srdačnom dobrodošlicom u ime opštine Istočno Novo Sarajevo, prisutne je pozdravila službenica opštine, ovom prilikom im se zahvalila na odvojenom vremenu i iskazanoj želјi koju su dokazali svojom posjetom.

Izvor: Opština Istočno Novo Sarajevo