Velika humanitarna akcija “Potraga za Dedom Mrazom“ u organizaciji Dječijeg centra “Bubamara“, Edukativnog centra “Big Ben“, Školskog odbora Crvenog krsta iz OŠ “Srbija“ i Moto kluba “Long Ridersi“ sa Pala održana je na paljanskom šetalištu “Promenada“, gdje su organizatori podijelili djeci paketiće i ono što je sam cilj akcije, skupilo oko 590 KM za kupovinu CTG aparata Bolnici Istočno Sarajevo.

Direktorica JU Dječijeg centra “Bubamara“ Slavka Brezo rekla je novinarima pred početak  manifestacije da je program bogat i raznovrstan, te da očekuje da će se svi prisutni lijepo zabaviti i družiti. Ona je istakla je ovo prva humanitarna akcija ovog tipa za “Bubamaru“, te da se nada da će to postati tradicija ovog obdaništa.

“Prvi put organizujemo humanitarnu akciju ovog tipa zajedno sa našim, već pomenutim, prijateljima, a roditelje prisutne djece očekuje mnogo iznenađenja. Pripremili smo trku roditelja, potragu za Dedom Mrazom, palačinka bar, novogodišnji bazar, ulični ples i mnogo drugih vrijednih nagrada za djecu“, rekla je novinarima Brezova.
Ona je dodala da su članovi Moto kluba “Long Ridersi“ spremili mnogo igračaka za djecu, velike novčane vrijednosti. Brezova je rekla da se na štandu nalazi “Novogodišnji bazar“, a da sav novac ide za kupovinu CTG aparata Bolnici Istočno Sarajevo.

Direktorica Edukativnog centra “Big Ben“ Ana Vuković Čegar zahvalila je inicijatoru ove akcije Nemanji Močeviću iz Istočnog Sarajeva, koji je glavni organizator i koji ulaže ogromne napore da pomogne Bolnicu, te da je “Big Ben“ ranije sarađivao sa njim na polju organizacije humanitarnih akcija.

“Današnju akciju je organizovao Nemanja Močević iz Istočnog Sarajeva, koji svake godine pomaže Bolnicu Kasindo. Prethodnih godina akcija je bila usmjerena na Odjeljenje pedijatrije, međutim ove godine zajedno sa Nemanjom i našim prijateljima “Bubamarom“, “Long Riders“-ima i Osnovnom školom “Srbija“ odlučili smo da pomognemo ginekološko-akušerskom odjeljenju i skupimo novac za kupovinu CTG aparata. Na našem štandu se prvenstveno mogu vidjeti radovi iz naše kreativne radionice“, rekla je novinarima Ana Vuković Čegar, direktorica Edukativnog centra “Big Ben“ sa Pala.

Vrijedni osnovci iz Osnovne škole “Srbija“ danas su takođe učestvovali u prikupljanju novca, a oni su se trudili da prodaju što više radova iz svoje “Kreativne radionice“, koje su lično izradili. Takođe, građani su mogli da kupe i palačinke na štandu “Palačinka bara“.

“Ovo je jedna u nizu akcija u kojoj učestvuje naša škola, ponosni smo što možemo reći da svake godine barem pomognemo, ako već nismo u prilici da učestvujemo u nekoj akciji. Ove godine uz pomoć “World Vision“ i Crvenog krsta organizovali smo dječiju školsku sekciju Crvenog krsta i priključili se ovoj humanitarnoj akciji mladih Mitropolije dabrobosanske, odnosno kupovinu CTG aparata. Uz pomoć roditelja djece koja pohađaju našu školu i organizacije “World Vision’ doprinijeli smo ovoj akciji“, rekla je za Sarajevo-RS Vesna Mastilo, nastavnica engleskog jezika u OŠ “Srbija“.