Uskoro „Street workout“ teren i u parku Gavrilo Princip

Vesna Bojanić i njen sin Luka iz Istočnog Sarajeva došli su na ideju postavlјanja jednog terena za, narodski rečeno, ulični trening ili poznatije mlađoj populaciji „Street workout“. Tim povodom su u srijedu, 10. maja, u parku Gavrilo Princip ugostili ekipu holandske nacionalne televizije koja će im u saradnji sa holandskim veteranima pomoći da ostvare ovu ideju.

„To je nešto što je jako potrebno mladima ovdje, Luka moj sin, je neko ko je insistirao na svemu ovome i zbog koga se ovo i pokrenulo. U početku uopšte nismo znali kako, gdje, šta, imali smo projekat ali nismo znali kome ga plasirati i sasvim slučajno smo došli do Tamare, novinarke holandske nacionalne televizije, i poslali smo joj mejl. Ona se oduševila našom pričom i tako je sve krenulo. Holandski veterani će finansirati „Street workout“ teren ovdje u gradskom parku. Načelnik Ljubiša Ćosić nam je dozvolio lokaciju i podržaće ovaj projekat, a ostalo je Lukina ideja“ – istakla je Vesna Bojanić, jedan od inicijatora ovog projekta.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić je ovom prilikom istakao da će opština podržati sve ovakve i slične projekte koliko bude u mogućnosti, a koji se odnose na pobolјšanje uslova života na ovoj opštini.

„Meni je drago da se lјudi interesuju i ovo je zaista promocija, imati priliku da jedan naš sugrađanin kontaktira holandsku nacionalnu televiziju i da se oni odazovu i da ovdje dođu i pomognu postavlјanje sprava za „Street workout“ je zaista velika stvar. Kao što sam već rekao dobro je da se lјudi interesuju za svoj životni prostor, da se pobolјša i ulјepša i ja sam zato i došao ovdje da im pružim podršku. Opština će u potpunosti podržati ovaj projekat za sve što bude potrebno“ – istakao je Ćosić.

Luka Bojanić ističe da ovakav vid vježbanja ima mnoge prednosti, za koje se nada da će se dopasti i ostalim stanovnicima Istočnog Sarajeva koji su zainteresovani za nove stvari, a ovo vidi kao savršen način da se mladi lјudi maknu sa ulica i bave nečim zdravim.

„Prednosti ovakvog načina vježbanja su što je ovo besplatno i dostupno svima, zdravije je od teretane jer prilikom vježbanja koristite samo vlastito tijelo, a sama činjenica da je ovakav način vježbanja dosta popularan u svijetu mislim da će pripomoći afirmaciji „Street workout“-a i kod nas“ – rekao je Luka Bojanić, inicijator ovog projekta.

Holandski novinari koji su juče posjetili Istočno Sarajevo su naglasili da se nadaju da će projekat biti realizovan do septembra, ali da to ne zavisi samo od njih već i od niza drugih faktora kao što je transport, carina, dozvole i slično.

„U suštini je sve spremno, Luka će nam reći kako bi volio da to izgleda i onda ostaje još da se to naruči, prebaci, transportuje, carini, to su neke stvari na koje mi nemamo uticaja“ – rekla je Tamara, jedna od novinarki i članova ekipe holandske nacionalne televizije koja je juče posjetila Istočno Sarajevo.

Izvor i foto: katera.news