Uklonite područje bradavica ili kondiloma po cijeni od 120km!

Stručno osoblje Ordinacije “Naša Klinika” Vam može pomoći da uklonite neželjene bradavice ili kondilome! U prihvatljivu akcijsku cijenu od 120KM se ubraja uklanjanje PODRUČJA koje je obuhvaćeno bradavicama ili kondilomima! 

Bradavice su rožnate izrasline, koje se javljaju na koži i polusluznicama. Uzročnici bradavica su Human papiloma virusi, kojih ima oko 60 podtipova, pa određeni tipovi ovog virusa izazivaju različite vrste bradavica. Prema tome, postoje različiti varijeteti bradavica u zavisnosti od podtipa virusa i lokalizacije promjene.

kodiliomiKondilomi (condylomata acuminata, genitalne bradavice) su jedna od najčešćih seksualno prenosivih bolesti. Kondilomi izgledaju kao bradavice na prstu (male ispupčine, imaju izgled karfiola), mogu biti male (oko 1 milimetar) ili pak mnogo veće. Kao i ostale bradavice koje se javljaju na drugim dijelovima kože, gentialne bradavice su izazvane virusom- Human Papilloma Virus, HPV. Postoji vise od 100 tipova humanog papiloma virusa ali samo nekoliko visoko zaraznih tipova izaziva kondilome. Ovi tipovi virusa se prenose seksualnim kontaktom sa inficiranom osobom. Procjenjuje se da će 2 od 3 osobe koje su imale seksualni kontakt sa inficiranom osobom dobiti kondilome. Obično se pojavljuju u prva 3 mjeseca ali nerijetko se pojavljuju i poslije nekoliko godina.

Koji su simptomi?

Najčešće je moguće vidjeti bradavice u genitalnom predjelu. Kod žena one se javljaju na velikim i malim usminama, na ulazu u vaginu i rijeđe u vagini i grliću materice. Kod muškarca javljaju se na muškom polnom organu. Mogu da se jave oko anusa ili u ustima i grlu tokom oralnog seksa. Moguća je pojava peckanja ili svrbež u genitalnom predjelu. Često kondilomi ne izazivanju nikakve simptome.

 nasa-klinikaKontakt:

Tel: +387 57 344 988

Mob: +387 65 156 103

Email: info@nasaklinika.com

web: www.nasaklinika.com

Lokacija: Spasovdanska 30, Istočno Sarajevo