Treći festival zanatskog piva u Istočnom Sarajevu, održaće se u subotu, 05. avgusta sa početkom u 17:00 časova na lokaciji sportskih terena kod Elektrotehničkog fakulteta.

Na festivalu će se predstaviti izlagači iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije, a svi posjetioci će imati priliku da probaju preko 30 različitih vrsta zanatskog piva.

Udruženje građana za promociju domaćeg piva „Kištra“ iz Istočnog Sarajeva, koje je organizator ovog festivala, tokom prethodnih dana obavlјa poslednje pripreme kako bi sve bilo spremno za  subotu.

Osim zanatskog piva, posjetiocima će biti obezbijeđen standardni roštilјski meni, kao i pivski kokteli.

U večernjem dijelu festivala sve posjetioce će zabavlјati bendovi „Ozmood pinglewood“ iz Sarajeva i „La Grange – ZZ Top Tribute“ iz Širokog Brijega.

Posjetioci festivala će uz ulaznicu, koja košta 5,00 KM, dobiti dva kupona konzumacije koja mogu iskoristiti za degustaciju zanatskog piva, koje će se prodavati po cijenama od 2,00 do 5,00 KM.

U organizaciji Udruženja „Kištra“, prethodne dvije godine održana su dva slična festivala zanatskog piva u Istočnom Sarajevu, koja su naišla na izeuzetno veliku zainteresovanost lјubitelјa piva. Pozitivne reakcije motivisale su organizatore da nastave u istom pravcu i 5. avgusta održe prvi veći festival, za koji vjeruju da će postati tradicionalna manifestacija, kojom će se obogatiti turistička ali i kulturno-zabavna ponuda Istočnog Sarajeva.

Organizaciju festivala i ovaj put pomogla je opština Istočno Novo Sarajevo.