Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je, 21. oktobra 2016. godine, realizovala svoj prvi Socijalni dan. Preko 520 srednjoškolaca i srednjoškolki iz 26 lokalnih zajednica svoje školske klupe su zamijenili volontirajući na radnim mjestima u lokalnim kompanijama.

Lokalni tim Istočno Sarajevo ASuBiH za prvi Socijalni dan je uspio prikupiti 15 radnih mjesta. Članovi lokalnog tima uspješno su obavljali svoja zaduženja u Skupštini grada Istočno Sarajevo, Caffe Maxi Bar, Caffe Renesansa, Web portalu Lukavica Online, Pekari Ukrina i TC Tomašević. Sa zadovoljstvom možemo saopštiti da je prvi “ASuBiH Socijalni dan” uspješno završen i da su srednjoškolci dobili svoje prvo radno iskustvo, proveli jedan radni dan u preduzećima i stekli svoje prve radne navike.

Imali su priliku raditi kako u privatnim preduzećima, tako i u javnim institucijama i državnim ustanovama. Sva prikupljena novčana sredstva će se usmjeriti u Fond Socijalnog dana, a njima će se finansirati projekti srednjoškolaca u njihovim lokalnim zajednicama.