Policijski  službenici Stanice javne bezbjednosti Foča, 25.10.2016. godine, lišili su slobode S.K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo  „Ubistvo djeteta pri porođaju“.

Nakon operativnih saznanja da je imenovana izvršila navedeno krivično djelo,  pozvana je u službene prostorije radi provjere dobijenih saznanja. U toku kriminalističke obrade osumnjičena je priznala da je 14.08.2016. godine, u selu Krševina, opština Foča, u blizini porodične kuće rodila živo muško dijete i odmah ga udavila, a potom zakopala.

O navedenim saznanjima obavješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje koji je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje, te  prikupe dokazi u cilju dokumentovanja  krivičnog djela „Ubistvo djeteta pri porođaju“.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Foča, radi vršenja ekshumacije i uviđaja 26.10.2016. godine, na lice mjesta izvršenog krivičnog djela izašli su postupajući tužilac, sudski vještak i uviđajna ekipa Odjeljenja kriminalističke policije SJB Foča. Prilikom izvršenih uviđajnih radnji pronađeni su i  ekshumirani ostaci beživotnog tijela novorođenčeta, koji su vozilom pokopnog društva prevezeni u prosekturu Univerzitetske bolnice u Foči radi odgovarajućih sudsko medicinskih vještačenja naloženih od strane tužilaštva.

Nakon kompletiranja predmeta, 26.10.2016. godine, osumnjičena S.K. je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predata Okružnom tužilaštvu Trebinje na dalji rad i postupanje.

Izvor: MUP RS