Standardno farbanje jaja ume da bude prilično zahtevno i dosadno – a da ne pričamo o mogućnosti da vam sva jaja popucaju prilikom farbanja u vreloj vodi! S druge strane, jednobojna uskršnja jaja su totalno monotona, i zato je internet poludeo za trikom sa penom za brijanje pomoću kog možete da dobijete jaja u svim bojama duge.

JAJAF1

Trik sa penom za brijanje je zaludeo svet, Foto: Printskreen

Jutjub video koji ima preko dva miliona pregleda zaludeo je svet zahvaljujući sjajnom triku sa penom za brijanje. Naime, ako rešite da na ovaj način ofarbate jaja za Uskrs, ne samo da neće biti potrebe da kuvate jaja sa bojom, već ćete dobiti ubedljivo najzanimljiviji dezen – tako da ćete sve oduševiti.

Zanimljivo je da isti trik funkcioniše i sa šlagom ili umućenom slatkom pavlakom, pa tako ne morate da koristite hemiju (koja se nalazi u peni za prijanje).

Potrebno je:

– pena ili umućen šlag

– različite boje za hranu (tečne)

– činija

– dve kašičice ili štapića

– bela skuvana jaja

Priprema:

JAJAF2

Magična šarena jaja, Foto: Printskreen

Penu ili šlag sipajte u činiju, optimalno u neku plastičnu ili aluminijumsku koju posle možete da bacite. Dodajte po nekoliko kapi različitih boja za hranu, pa pomoću štapića ili kašičica sve izmešajte tako da se dobije dezen nalik na raznobojni mermer.

Sve što vam sada ostaje jeste da jaja umačete jedno po jedno tako da pokupe razne boje sa svih strana, a onda ih ostavite da stoje na papirnom ubrusu oko 20 minuta (što duže, to bolje). Na kraju pažljivo ubrusom skinite penu, bez trljanja, a na jajima će ostati boja – i to takva da će jaja izgledati kao su upravo stigla iz magične zemlje jednoroga i vila!

Pogledajte kako jednostavno možete da napravite raznobojna jaja.

 

 

 

 

Izvor:24sata