Delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Admir Hadžipašić, nakon što se pojavio video u kojem od ženske osobe traži seksualni odnos, podnio je ostavku.

Enormnom brzinom društvenim mrežama se distribuirao video prilog nastao prije pet godina, koji je tada dobio i sudski epilog.

Naime, na prikazanom videu vidi se lik trenutnog zastupnika u Domu naroda Parlamenta FBiH Hadžipašić Admira u razgovoru sa ženskom osobom.Prema pisanju nekoliko portala u video prilogu Hadžipašić u zamjenu za posao od ženske osobe traži seksualni odnos, piše usn.co.ba.

Nedugo zatim Hadžipašić je istakao kako se radi o montiranoj aferi od prije pet godina.

– Sud je presudio za djevojku i njenog dečka da su sve isplanirali i ucjenjivali me, a presudu vam šaljem u cilju objelodanjivanja istine. Snimak je montiran i izvučen iz konteksta, nije prikazan dio u kojem sam rekao da zaboravi na sve što je kazano i da je sve bio odgovor na provokaciju i zeza. Ono što mi nije jasno da li je onaj ko je sinoć objavio video posjedovao video prije ucjenjivanja, s obzirom da je policija izuzela sve kao dokazni materijal u postupku, to otvara sumnju u nalogodavca i montažera cjelokupne afere. Iako sudski dokazano montiran slučaj i video radi ucjene, ovo je nanijelo veliku štetu mojoj porodici i meni, ali i stranci, s toga ću podnijeti ostavke na sve funkcije koje obnašam, kazao je Hadžipašić za usn.co.ba.

Izvor: Youtobe – inmedia.ba
Hadžpašić se nakon svih dešavanja obratio saopštenjem kojeg prenosimo u cjelosti:

– Svjestan posljedica i konotacija koje je izazvao snimak objavljen na portalu Inmedia vlasnika i autora Asima Kambera, kao i lične te političke odgovornosti, ovim putem javno objavljujem svoju ostavku na sve funkcije i dužnosti u Stranci demokratske aktivnosti Bosne i Hercegovine. Snimka iz 2013.godine je tada policijski i sudski procesuirana jer se radilo o montaži skandala što dokazuje i isječeni odnosno drugi dio snimka u kojem sam dotičnoj osobi jasno rekao da znam da snima i da sam namjerno vodio ovakav razgovor na početku te da joj je pokušaj neuspio. Nakon što su krenule ucjene, slučaj sam lično prijavio i vodio se sudski postupak. Akteri su osuđeni na uvjetnu kaznu zatvora i novčane kazne. Bez obzira na to svjestan sam vlastite odgovornosti za upuštanje u lakomislene razgovore i štete koju sam nanio najprije sebi, a zahvaljujući objavi snimka nakon pet godina i brojnim drugim osobama i ličnostima. U tom smislu, želim naglasiti da ovaj slučaj ni tada ni danas nema nikakve veze ni sa Strankom demokratske aktivnosti niti njenim rukovodstvom, a posebno s predsjednikom Nerminom Ogreševićem i velikim brojem časnih i uglednih članova A SDA. Zbog časne i vrijedne ideje ove političke stranke i njenog časnog rukovodstva povlačim se u potpunosti iz svih oblika političkog života i neću dozvoliti da moj problem i trenutak životne nepromišljenosti neprijatelji i nimalo časni političari iskoriste.

Sve proistekle posljedice snosit ću lično i naravno zakonskim putem dokazati i na Sudu i u javnosti potpunu istinu. U međuvremenu, od nadležnih policijskih organa, Tužilaštva i sudstva očekujem da rade svoj posao profesionalno te da se javnosti predoči na koji način jedan političar dobija dokaze, snimke i akte povjerljivog sadržaja iz Suda, Policije i ostalih državnih institucija.

Izvor: Oslobođenje