Četvrto izdanje Jahorina Ultra Treila (JUT), međunarodnog takmičenja u treil trčanju koje će biti održano od 27. do 29.07.2018. godine na stazama u prirodi između Sarajeva i Istočnog Sarajeva biće najavlјeno sutra, na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Na konferenciji za novinare učestvovaće gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, pod čijim pokrovitelјstvom se organizuje ovogodišnja trka, direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Tošić, izvršni direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Iva Ivkić, portparol „Sunnyland“ Dragana Kurtagić, marketing menadžer Ski-centra „Ravna planina“ Borislava Purković i direktor „Jahorina ultra treila“ Sanja Kavaz.

Biće predstavlјene i novine na koje se organizator trke „Jahorina ultra treil“ odlučio s cilјem što bolјe promocije manifestacije, ali i turističke ponude Sarajevsko-romanijske regije.

Organizator trke zajedno s Turističkom organizacijom grada Istočno Sarajevo, Olimpijskim centrom Jahorina, ski centrom Ravna planina i zabavnim parkom Sunnyland pokreće jedinstvenu inicijativu nazvanu „JUT Bloggers Network“.

Riječ je o međunarodnoj mreži blogera-trkača i predstavnika medija koji će, objavlјujući aktuelnosti u vezi s trkom na Jahorini, kontinuirano raditi na promociji najvećeg bh. takmičenja u trail trčanju, te na taj način pomoći da njegovo ovogodišnje izdanje bude najmasovnije do sada.

Organizatori će, zajedno sa partnerima, ovom inicijativom promovisati i besplatne sadržaje koji očekuju učesnike trke da bi im pokazali sve ono zbog čega bi turisti zalјublјenici u prirodu i aktivnosti na otvorenom trebalo da izaberu Sarajevsko-romanijsku regiju za destinaciju i „Jahorina ultra treil“ kao glavni razlog dolaska.

Osim promocije trke, cilј inicijative jeste i da se produži broj dana koje učesnici trke planiraju da provedu u BiH, kako bi se povećao broj ostvarenih noćenja i ostvarili veći prihodi kroz aktivni turizam.

Takmičenje „Jahorina Ultra Treil“ odvija se na stazama različite dužine na kojima mogu učestvovati, kako trkači rekreativci, tako i profesionalci. Događaj je koncipiran tako da promoviše prirodno, kulturno, istorijsko i olimpijsko naslјeđe.

Konferencija za novinare na kojoj će biti najavlјena ovogodišnja trka biće održana u utorak, 20.2.2018. godine u zgradi Gradske uprave Istočno Sarajevo sa početkom u 12.00 časova.

Izvor: Grad Istočno Sarajevo