U Kini je građen autoput i to je velika investicija. Detaljni planovi i projekat tog tipa i veličine obično nailaze samo na saglasnosti svih koji na bilo koji način mogu da doprinesu. Mislite?! Nije baš tako.

 Punih 10 godina vlasnica kuće preko koje je projektovana trasa mosta autoputa, ne želi da proda svoju kuću. Pokušaji da se proda kuća, da joj se kompenzuje na način da se zamjeni nekom drugom nekretninom nisu urodili plodom. Kao rezultat , sada postoji kuća oko koje idu dva krila mosta u kineskoj provinciji. Graditelji su morali osmisliti novi koncept za taj dio puta, jer jednostavno nisu imali drugi način da vlasnicu ubjede da proda nekretninu. Takođe nisu uspjeli da se dogovore oko zamjenskih nekretnina. Naime, vlasnica je vidjela priliku da profitira, ali njeni zahtjevi nisu ispunjeni.

 Bez obzira na to što joj se kuća sada nalazi na poziciji na kojoj se nalazi, ona tvrdi da joj je život u kući miran i prijatan.

Pomenuta gospođa nije jedina koja je zauzela stav i ostala pri njemu , što je stvarno nevjerovatno s obzirom na okolnosti. Postoji još vlasnika kuća koji nisu željeli da odsele.

            Karakter ili principi? Dosljednost ili ludost? Kako nazvati ovo? Kako god, kuća je još tamo gdje je bila. Pogledajte i uvjerite se..