Foto: Blic.rs

U Beogradu se danas održava Konferencija o preduzetništvu mladih, navedeno je na web portalu Blic.rs

Takođe, obrazloženi su i detalji održavanja ove Konferencije. Tako stoji da:

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva privrede, kroz program Razvojne agencije Srbije i kompanije Visa. Otvoriće je Goran Knežević, ministar privrede Srbije, Predrag Bošković, ministar prosvete Crne Gore, Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije „Visa“ za Jugoistočnu Evropu.

Uvodne reči izneće, u okviru drugog panela, Nikola Fabris, viceguverner Centralna banka Crne Gore, u okviru trećeg panela Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, dok će u četvrtom panelu uvodnu reč dati Slađana Backović, direktorka Fonda za razvoj Republike Srbije.

Regionalnoj Konferenciji prisustvovaće više od 100 mladih preduzetnica i preduzetnika iz Srbije, CG i BiH, predstavnici relevantnih institucija zemalja učesnica, NVO sektora, medija i drugih.

Jedan od razloga zašto nam svima, u celom regionu, ide loše je to što se i osnovne stvari rade na pogrešan način.

I to je super ideja. Motivisati mlade da se otisnu u preduzetničke vode je nešto što je potrebno i korisno.

Osnovini problem je taj, da među govornicima skoro da NEMA NITI JEDNOG mladog uspešnog preduzetnika.

Dans će govoriti viceguverneri, ministri, regionalni direktori velikih firmi i banaka… Svi sem onih koji bi trebalo da govore ovde, a to su mladi uspešni preduzetnici. A ovi, navedeni, da slušaju, umesto da pričaju.

Šta zna viceguverner (ili regionalni direktor, ili bankar…) o mukama, problemima i strahovima koji muče mladu osobu koja razmišlja o pokretanju biznisa? NIŠTA!

Ali zato zna neko ko je prošao taj put. A ovde njih nema…

Nažalost, većina ovih konferencija (čast sjajnim izuzecima) služi za pranje para, dizanje ega i mlaćenje prazne slame…

Autor: Predrag Zlikovac