Letenje je jedan od najbezbednijih oblika transporta, ali možda vam neće izgledati baš tako tokom turbulencije u avionu. Ali šta je zapravo turbulencija i koja njena jačina se smatra normalnom? Evo nekoliko osnovnih činjenica u vezi sa ovom pojavom, koje bi trebalo da znate kako biste sledeći put kada se avion zadrma na 10.000 m visine mogli da ostanete mirni i da ne paničite.
Zapamtite: turbulencija je normalna pojava
Avioni lete zahvaljujući strujanju vazduha. Ono je uglavnom pravilno, zbog čega je i vaš let uglavnom prijatan. Ali ponekad se desi da strujanje postane nepravilno, zbog čega avion počne da „poigrava“, kreće se gore, dole ili leluja dok se kreće. Turbulencije se dele u tri glavne kategorije: termalne (kada se topli vazduh podiže iznad hladnog), mehaničke (kada planina ili neka veštačka visoka građevina utiče na strujanje) i „turbulencija u tragu“ (do turbulencije dolazi duž granice dva džepa vazduha u pokretu – kada, na primer, pilot „hvata vetar u leđa“, odnosno da bi avion eteo brže, ulazi u vazdušni mlaz koji mu duva u rep). Statistike kažu da se 58 putnika godišnje povredi u avionu zbog turbulencije, ali kada znamo da svakodnevno ovom vrstom prevoza putuje 8 miliona ljudi, jasno je da se radi o veoma retkim povredama.
Ne bi trebalo da ste zabrinuti
Možda ćete se osećati bespomoćno zbog svog tog drmanja, ali nema razloga za brigu, avioni su dizanirani tako da mogu da podnesu i najjače turbulencije, i one ih ne mogu značajno skrenuti sa planirane rute, niti zazavati njihov pad.
Piloti su spremni da izađu na kraj sa turbulencijom
Piloti obično znaju kada će se pojaviti turbulencija, delimično zato što prate vremenske izveštaje, a delimično i zbog toga što su u stalnoj komunikaciji sa timovima na zemlji koji prate let. Kada avion upadne u turbulenciju, pilot odmah obaveštava kontrolu letenja, a zatim avion usporava na „brzinu za ulazak u turbulenciju“ (turbulence penetration speed). Ipak, postoji jedna vrsta turbulencije koju niko ne može da predvidi, a to je turbulencija vedrog neba (clear air turbulance), koja se naizgled pojavljuje niotkuda, za vreme idealnih vremenskih uslova. Ona je potencijalno najopasnija, jer ne daje vreme pilotima da obaveste putnike da treba da se vrate na svoja mesta i vežu.
Vežite pojas
Svake godine, 58 ljudi bude povređeno tokom turbulencije, uglavnom zato jer nisu bili vezani za svoje sedište. Mogi od njih su kabinsko osoblje, čija je obaveza da idu od putnika do putnika i provere da li su svi vezani, i tokom te šetnje najčešće i dolazi do povrede. Kada vam pilot ili kabinsko osoblje kažu da se vežete, oni to rade kako bi vas zaštitili upravo od ove neočekivane turbulencije.
Turbulencija se može pogoršati
Kako je naša planeta sve toplija zbog globalnog zagrevanja, neki naučnici veruju da će turbulencije postati sve učestalije i jače. Naučni rad, koji je 2013. godine objavljen u časopisu Nature Climate Change, predvideo je da će u narednim godinama snaga turbulencija da poraste za 10%, a učestalost za 40%, što će prekookeanske letove, na primer, učiniti vrlo turbulentnim. Naravno, u skladu sa saznanjem o potencijalnim promenama vezanim za turbulencije, naučnici rade na novim softverima i tehnologijama koje bi mogle da avionima pomognu da izbegavaju ovu pojavu. I zapamtite, uvek možete da pre puta proverite informacije o mogućim turbulencijama na sajtu Turbulence Forecast.