Reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Balkanskom odbojkaškom prvenstvu za juniorke koje je zatvoreno u Sportsko-poslovnom centru „Peki“ na Palama.

Srbija je u finalu savladala Tursku rezultatom 3:1 i time postala prvak Balkana.

Dodjelom medalja i pehara svečano je zatvoreno Balkansko odbojkaško prvenstvo za juniorke u organizaciji Odbojkaškog saveza BiH, koje je počelo 27. juna.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić, koji je i trener ŽOK „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva , rekao je da je srećan što je Balkansko prvenstvo održano u Istočnom Sarajevu, te da su svi ponosni zbog pozitivne energije koja je bila prisutna svih ovih dana.

„Bilo nam je zadovoljstvo da učestvujemo kao dio organizacije Balkanskog juniorskog prvenstva. Nadam se da ćemo u budućnosti imati priliku da organizujemo slične događaje“, rekao je Lučić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izrazio je zadovoljstvo organizacijom i atmosferom koja je vladala tokom prvenstva, dodajući da je ovo bio „pravi potez“.

„Na početku smo imali dilemu da li da uđemo u ovu organizaciju, a sada smo shvatili da je to bio dobar potez koji se isplatio. Nadam se da smo građanima Pala podarili veličanstven spektakl“, naveo je Jugović.

Predsjednik ŽOK „Jahorina“ Pale Branislav Blagojević rekao je da organizacija prvenstva nije bila nimalo laka i da se danonoćno radilo na tome da sve bude spremno.

„Radili smo od jutra do večeri, htjeli smo da obezbijedimo vrhunske uslove kako zaslužuju ova dvorana i Pale“, rekao je Blagojević.

Blagojević se nada da su organizatori opravdali očekivanja publike i da su bili dobri domaćini.

Selektor reprezentacije Srbije Marijana Boričić izjavila je novinarima da je srećna zbog pobjede i igre odbojkašica, koje su dale svoj maksimum.

„Ovo je naše 10. zlato i ubedljivo smo najuspešnija reprezentacija na Balkanu. Mnogo nam je značila podrška publike zbog koje smo se osećale kao da igramo u srcu Srbije“, naglasila je Boričićeva.

Kapiten reprezentacije Srbije Katarina Lazović zahvalila se na nevjerovatnoj atmosferi i podršci paljanskoj publici i dodala da se protivnička ekipa pošteno borila i pružila veliki otpor.

Ona je istakla da je ovo pripremni dio, a da će se njihova forma tek podići na Svjetskom prvenstvu koje ih očekuje.

U utakmici za treće mjesto pobjedu je odnijela Crna Gora koja je savladala BiH rezultatom 3:2 i tako došla do bronzane medalje.

Na prvenstvu je učestvovalo sedam reprezentacija i to Srbija, Turska, BiH, Rumunija, Albanija, Crna Gora i samoproglašeno Kosovo.

Tehnički organizator i domaćin Balkanskog prvenstva je Ženski odbojkaški klub „Jahorina“ Pale, a pokrovitelji Grad Istočno Sarajevo, Opština Pale, te privrednici i partnerske kompanije.

Izvor: Grad Istočno Sarajevo