Pokušali smo da analiziramo zašto su engleski navijači/huligani “magnet” za navijače/huligane iz drugih zemalja koji ih smatraju za najvažniji “skalp”. Pročitajte šta kaže jedan od ruskih huligana poslije nereda u Marseju.

Jezive scene huliganskih obračuna na ulicama Marseja, ali i nekih drugih gradova u Francuskoj, pokazale su svu slabost UEFA i francuskih organa bezbjednosti. Naravno, teško je pokriti svaki pedalj države, svaku ulicu, ali pojedini postupci, odnosno nedelanje organa bezbednosti, pogotovo na i oko stadiona ide na dušu Francuskoj, kao domaćinu Evropskog prvenstva 2016.

Prva greška UEFA bila je ta što je reprezentacije Rusije i Engleske stavila da igraju u Marseju, koji je sam po sebi grad sa ozbiljnom istorijom incicenata, nereda, huliganskih tuča. Već prvog dana boravka u francuskoj luci bilo je jasno da Englezi neće imati mira.

Rusi su ih pregazili. Bukvalno.

Pogledajte samo neke od pregršt snimaka koji su se pojavili poslije velikih nereda u Marseju, a u nastavku teksta pročitajte i šta jedan od ruskih huligana priča o Englezima i idejama Rusa.

Izvor: YouTube

Zašto baš Englezi? Zašto su baš oni “meta” svima?

NADOBUDNOST

Englezi su poznati kao veoma nadobudni, prepotentni, da gotovo sve smatraju nižim od sebe… Poznato je da u Engleskoj oni ne prave probleme, ali čim kroče van teritorije svoje zemlje hoće da se “pokažu”. Uz to, ima primjera i kada uopšte nisu pristojni i ne poštuju zemlju u koju su došli. Ako ste bili negdje u Grčkoj na moru, a tamo ste sreli Engleze, znate o čemu pričamo. Takav stav, naravno, prst je u oko svim ostalima. Englezi tvrde da nikoga nisu provocirali i da su samo probali da se brane od svih napada. Prema svim raspoloživim podacima i video snimcima, uglavnom, jesu u pravu, ali daleko od toga da su “cvjećke” i da svojim pesmama i pesmicama, ali i ponašanjem nisu dolili “ulje na vatru”. Kao što je primjetio legendarni engleski fudbaler Gari Lineker: “Kako uvjek problemi sa engleskim navijačima?”