Opština Istočno Novo Sarajevo jedna je od 13 lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, koja je prihvatila učešće u sedmom projektu „Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske“, a čiji je organizator Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji uz blagoslov patrijarha srpskog Irineja.

Ovim projektom obuhvaćeno je 782 učenika, koji u Republiku Srpsku stižu u pratnji 64 prosvjetna radnika iz svih srpskih sredina sa Kosova i Metohije.

Centralni doček sve djece biće upriličen 16. juna 2018. godine u opštini Višegrad (Andrićgrad).

Opština Istočno Novo Sarajevo ove godine će biti domaćin, te ugostiti učenike iz svih srpskih sredina i osnovnih škola sa Kosova i Metohije. Učenici osnovnih škola sa Kosmeta će biti smješteni u porodice njihovih vršnjaka, koji su iskazali želјu i humanost da budu domaćini svojim vršnjacima.

Učešćem u ovom projektu Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo i građani Istočnog Sarajeva, žele pomoći srpskom narodu i srpskoj djeci, pružiti im gostoprimstvo i slobodu koju nemaju na Kosmetu.

Ovim putem pozivamo porodice (roditelјe) sa područja naše opštine, koji su u mogućnosti a čija su djeca učenici da ugoste djecu sa Kosova i Metohije.

Za sve dodatne informacije i prijavu, zainteresovane porodice mogu se obratiti u Opštinsku upravu Istočno Novo Sarajevo (kabinet načelnika).

Izvor: Opština Istočno Novo Sarajevo