Prekrasna Andrea Grkavac predstavlja Srbiju na prestižnom takmičenju World Top Model 2018

Andrea Grkavac izabrana je od strane italijanskih skauta svjetske agencije Major Model Management da predstavlja svoju zemlju na jedinstvenom takmičenju za modeling- World Top Model 2018.

World Top Model je najjače modeling takmičenje u svijetu, gdje pobjednica na svjetskom izboru potpisuje zagarantovani model ugovor u iznosu od 200.000 eura sa modnom agencijom Major Model iz Milana.

Inače, Andrea je rođena u Trebinju, ali živi u Beogradu. Studira pejzažnu arhitekturu. Govori engleski, italijanski i španski. U slobodno vrijeme se bavi slikarstvom.

Svoju modeling karijeru, ova ljepotica započela je u najboljoj agenciji u Istočnoj Evropi, Abc Models Mgmt International koja ima svoja predstavništva u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, Podgorici  i u Beču.

Jednom godišnje, World Top Model bira modela koji najbolje predstavlja vrijednosti manekenstva i modne industrije. Cilj manifestacije je ukazati na važnost modela u modnoj industriji, i na taj način odati počast ljepoti i modi.
Mnogi su, od modela koji su učestvovali i pobijedili na ovom prestižnom takmičenju radili za vodeće modne brandove i dizajnere širom svijeta.

Andrea će biti specijalna gošća na predstojećem NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, koji će se održati na dvije lokacije i to od 12. do 13. novembra  u hotelu „Hills“ Sarajevo s početkom u 20h, dok je Alta Shooping Centar Sarajevo domaćin treće večeri sedmice mode, gdje će se na dan 14.11. s početkom u 19h održati modna revija pod nazivom „Alta Fashion Night“.