2-format2010Sparkasse Bank je uvela START paket za klijente bez zaposlenja koji sadrži set proizvoda i usluga bez naknade za izdavanje i mjesečne članarine u prvih šest ili 12 mjeseci korištenja. Proizvod je osmišljen u želji da se osobama koji trenutno nemaju zaposljenje i/ili su na početku profesionalne karijere, savremene finansijske usluge učine dostupnim i pristupačnim.

Usluge koje se klijentima stavljaju na raspolaganje bez naknade, podržane su najsavremenijim bankarskim tehnologijama, te im omogućavaju da efikasno upravljaju raspoloživim finansijama:

  • Otvaranje i vođenje tekućeg računa.
  • Dostavljanje elektronskog izvoda na e-mail.
  • Maestro Debit kartica vezana za tekući račun za plaćanja na POS terminalima i podizanja gotovine na bankomatima, bez naknade za prvo izdavanje.
  • Trajni nalog za automatski prijenos u redovnim vremenskim razmacima na drugi račun, optimalan za plaćanje režijskih računa.

Sa dodatnim, posebnim pogodnostima za učesnike u javnim programima zapošljavanja i samozapošljavanja, kao što je duži period besplatnog korištenja, banka želi stimulisati mlađu populaciju da se aktivira kroz ovakve projekte, ali im i olakšati start u poslovni život.

Izvor: Posao.ba