Bliži se leto, a vi niste zadovoljne svojom težinom? Otarasite se viška kilograma, brzo, lako i što je najvažnije – prirodno!

Čim nam dođu topli dani, svi zažalimo što nismo ranije išli na dijetu i vežbali, kako bi omiljenom šortsu ili suknji izgledali fantastično.

Ipak, ni sad nije kasno da dotjerate liniju, a pritom uopšte ne morate na dijetu! Dovoljno je da u ishranu ubacite sledeće namirnice, i kilaža će se regulisati!

Tajna je u tome što namirnice sa ovog spiska smanjuju apetit, a uz to vas dobro zasite, pa ćete manje jesti i redukujete višak kilograma!

 1. Kruške i limun
  Jedno brazilsko istraživanje potvrdilo je da kruške i limun regulišu nivo šećera u krvi, pa tako ove namirnice osiguravaju osećaj sitosti i smanjuju apetit.Drugim rečima, uz pomoć ovih namirnica nećete osećati potrebu za grickalicama između obroka.
 2. Jaja
  Jaja sadrže visok nivo proteina i vam tako pomažu da duže zadržite osećaj sitosti. Takođe, istraživanja su pokazala kako ljudi sa viškom kilograma, koji za najvažniji obrok u danu, konzumiraju jaja, u narednih 36 satiu organizam unesumnogo manje kalorija od osoba koje su jele nešto drugo.
 3. Voda
  Jedan od najjednostavnijih načina za smanjivanje apetita svakako jekonzumiranje vode.Naučno je dokazano i kako osobe koje popiju pola litre vode 30 minutaprije obroka u organizam unesu 75 kalorija manje.
 4. Cimet, biber, đumbir, sirće, ljuta paprika
  Ovi začini smanjuju apetit i ubrzavaju metabolizam pa se nemojte plašiti da začinite obroke.
 5. Pasulj, soja, mahunarke
  Ove namirnice obiluju dijetetskim vlaknima i probavnim hormonom koji ima sposobnost dasmanji apetit.
 6. Zeleni čaj
  Osim što je ukusan, zeleni čaj bez dodataka pruža osećaj sitosti i pomaže u procesu mršavljenja.
 7. Vanila
  Miris vanile, osim što deluje umirujuće za vaš organizam, odlično je sredstvo protiv napada gladi.

Izvor: Kurir