pdp_istocno_sarajevoPartija demokratskog progresa /PDP/ danas je u Istočnom Novom Sarajevu dobila novi Opštinski odbor, za čijeg je predsjednika izabran Sava Škrba. Nakon turbulencija u proteklom periodu, PDP je dobio kvalitetan sastav Opštinskog odbora, koji je spoj mladih i iskusnih ljudi i koji će imati apsolutnu podršku vrha PDP-a, istakli su iz ove stranke.

”S druge strane, mi ćemo očekivati kvalitetan rezultat na predstojećim lokalnim izborima”, rekao je novinarima nakon sjednice generalni sekretar PDP-a Miroslav Brčkalo. On je istakao da ovaj opštinski odbor u narednom periodu čeka priprema što kvalitetnije odborničke liste za Skupštinu opštine Istočno Novo Sarajevo, kao i pregovori sa koalicionim partnerima, prije svega sa članovima Saveza za promjene, oko zajedničkog nastupa na području grada Istočno Sarajevo.

Škrba je zahvalio na ukazanom povjerenju i izrazio nadu da će Opštinski odbor PDP-a veoma brzo doći na mjesto na kom je i ranije bio u ovoj opštini, te da očekuje pomoć, prije svega od vrha partije i od građana koji u ovoj opštini žele promjene i da bude bolje. Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak ocijenio je današnju sjednicu kao novi početak u Istočnom Novom Sarajevu.

“Očekujem dobar rezultat na teritoriji grada. Uvjeren sam da će idući izbori pokazati da će PDP napraviti najbolji rezultat po broju odbornika od kako postoji i uvjeren sam da će ovaj odbor biti sastavni dio uspjeha PDP-a”, rekao je Crnadak. Kao ministar inostranih poslova BiH, Crnadak rekao je da vjeruje da će BiH do 15. februara predati zahtjev za članstvo u EU.

“Očekujem da ćemo do tada ispuniti onaj minimum koji se od nas očekuje, a to je uspostavljanje mehanizma koordinacije. U tome ne učestvuje ni EU, ni bilo ko drugi. To je naša stvar i nama treba”, naveo je on. Komentarišući kritike koje je na njegov račun uputila predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, Crnadak je rekao da je ona “bahata osoba, snažno frustrirana zbog poraza od (Mladena) Ivanića na prošlim izborima”.

“Uz sve uvrede, ona nije odgovorila na pitanja zašto je Vlada dodijelila srpskom premijeru (Aleksandru) Vučiću kao prvog pratioca osobu koja je već tada imala kriminalni dosije i zašto se nije izvinila po tom pitanju”, rekao je Crnadak.

Izvor: SARAJEVO RS