Google je najviše korišten pretraživač na svijetu, no neke stvari ne bi trebalo da guglate. Spisak koji ćete pročitati nastao je na temelju iskustava drugih korisnika, a uvijek je lakše učiti na tuđem primjeru.Stvari koje se nikad ne bi trebalo da se nađu u vašoj pretrazi popisala je ekipa sa Reddita, ali neke su previše eksplicitne da bi se prenosile. U svakom slučaju, ovaj spisak će vam pomoći.

1. Fournier

Iako je to prezime NBA košarkaša Evana Fourniera, ne biste trebalo da ga guglate bez imena ispred njega. Njegovo prezime je stara francuska riječ za pekara, ali i naziv za vrstu gangrene koja zahvata genitalije. Upozoreni ste, ne želite to da vidite.

2. Krokodil

Naizgled je riječ o bezazlenoj životinji, ali to je i ulični naziv za Desomorphine, derivat morfijuma sa moćnim opojnim svojstvima, koji se koristio kao zamjena za heroin u Rusiji i Ukrajini. Ta droga može skuhati kožu, izazvati infekcije tkiva i razna oštećenja na mjestu ubrizgavanja. Poznata je kao droga koja jede meso, a ime je dobila po tome što koža zavisnika izgleda kao krokodilska.

3. Omiljenu hranu

Ovde nije ništa gnusno. Samo ćete biti gladni kad pogledate savršene fotografije jela na koje vam i inače ide voda na usta.

4. Larve koje se razvijaju u ustima (Mouth larva)

Kako piše jedan redditor, on je tražio larvu moljca, no zbog tipfelera je ugledao nešto gnusno.

5. Google Samo ćete se naći u jednoj beskonačnoj petlji. Kad proguglate Google, dobićete opet – Google. Šokantno. Ako ste među onima koji u URL polje ukucavaju Google kako bi došli do pretraživača, uštedite sebi vreme i kuckanje. URL polje samo po sebi je pretraživač.

6. Svoju e-mail adresu

Mogli biste da se dobro prestrašite kad vidite gdje ste je sve ostavljali. Ako se bojite da ste hakovani, to možete provjeriti na stranici haveibeenpwned.com.

7. Harlekinova ihtioza

Riječ je o teškoj genetskoj bolesti kod koje se djeca rađaju s kožom omotanom bijelim pločicama kože između kojih su pukotine. Zbog pukotina njihova koža je podložnija infekcijama i potrebna joj je stalna njega. Bolest je nekad bila smrtonosna, ali sa poboljšanjem neonatalne njege broj preživjelih se povećava.

Indy100.