Poštovani aktivisti političkih partija,

Molimo članove  i kandidate svih političkih partija, koji se nalaze na listama za lokalne izbore, da u predizbornoj kampanji i komunikaciji sa štampanim i elektronskim medijima, prestanu sa negativnim predstavljanjem Olimpijskog centra Jahorina pred nastupajuću zimsku sezonu.
Problemi Olimpijskog centra Jahorina traju godinama i sigurno je da u ovom trenutku bilo koji komentar u svrhu dobijanja simpatija birača neće pomoći Olimpijskom centru, a sumnjamo da će i onima koji Jahorinu predstavljaju u lošem svjetlu.
Bilo je sasvim dovoljno vremena  da se svi oni koji su odgovorni za uređenje jedne turističke destinacije, dogovore i da zajednički preduzmu sve potrebne mjere kako bi ubrzali rješenje postojećih i nagomilanih problema, a koji Olimpijski centar opterećuju više od deset godina.
Iznošenje netačnih informacija, u smislu zapošljavanja 18 novih radnika, je u ovom trenutku neozbiljna konstatacija, pošto je u godini koja je iza nas došlo do značajnog smanjenja broja zaposlenih koji su iz razloga odlaska u penziju ili pronalaženja novog posla te se broj stalno zaposlenih sa cca 150 (koliko ih ima  već 15 godina) smanjio na 127, koliko je sada.
Javnost je dovoljno upoznata o cjelokupnoj problematici Jahorine te shodno tome nema potrebe dodatno analizirati probleme već je neophodno dati konkretne prijedloge za rješavanje istih.
Ono što Vas molimo i što od od Vas očekujemo  je da nam pred nastupajuću zimsku sezonu, u skladu sa zakonskim aktima i vašim obavezama,  pomognete (lokalne zajednice Pale i Trnovo, Grad Istočno Sarajevo, Ministarstva u Vladi RS) kako  ne bismo dodatno ugrožavali već i onako narušen imidž Jahorine. Aktuelni negativni komentari koji se prenose u medijima su nam već pomogli u otkazivanju dolaska nekoliko grupa gostiju.

Prema Jahorini treba da se odnosimo sa ciljem da zajednički uredimo destinaciju i nađemo način za rješenje postojećih problema, a ne da bi skupljali jeftine političke poene.

S poštovanjem,

Uprava AD OC Jahorina