U organizaciji Udruženja seljaka Subotice, naredne sedmice, od srijede 26. aprila do subote, 29. aprila, kod Plave fontane biće održan 6. Sajam cvijeća „Garden flora“. Sajam će biti otvoren svakog dana od 8 do 20 časova.

Sajam je prvobitno trebao biti održan od ovog četvrtka do nedelje, ali je zbog vremenskih prilika organizator bio prinuđen da pomjeri datum održavanja za 6 dana.

Kako je ranije rečeno, na sajmu će se predstaviti 28 izlagača iz okoline Subotice. Organizatori ističu da vlada veliko interesovanje cvjećara za ovaj sajam, te da će građani imati priliku da pogledaju i kupe najkvalitetnije cvijeće, lukovice, višegodišnje biljke i grnčariju.

Ove godine cvećari su se dobro pripremili za učeše na Sajmu cveća. Zbog lepog vrema, cveće je procvetalo i spremno je za presađivanje. Iako su izlagači uglavnom iz okoline Subotice, ponudiće sadnice iz čitavog regiona. Biće jednogodišnjih sadnica, standardnog baštenskog cveća kao što su muškatle i petunije, ali  i zimzelenih sadnica i ruža. Ni ove godine neće izostati rukotvorine i slatkiši, što će biti ponuđeno u okviru pratećeg programa – kaže Arpad Kiš, predsednik Udruženja seljaka Subotice, koje ove godine slavi 15 godina postojanja i rada.

Izvor i foto: Subotica.com