– Vuk je stajao na metar od mene, lice u lice. Gledali smo se u oči i pomislio sam da bi bilo dobro da vičem. Napao me je, ujedao me za ruke, ali sam uspeo da ga uhvatim za glavu, počnem da je okrećem i tako je zarobim i sprečim ga da me dalje ujeda – reko je Aslan

Covek-i-vuk-620x350

Aslan Šaulahov iz ruskog sela Dalakovo golim rukama je uspeo da savlada vuka kako bi zaštitio svoju decu

Gladni beli vuk se spustio u selo posle duge zime i stigao do dvorišta gde su se igrala Aslanova deca. On je istrčao iz kuće, uspeo da skloni decu i suočio se sa izgladnelom zveri.

– Vuk je stajao na metar od mene, lice u lice. Gledali smo se u oči i pomislio sam da bi bilo dobro da vičem. Napao me je, ujedao me za ruke, ali sam uspeo da ga uhvatim za glavu, počnem da je okrećem i tako je zarobim i sprečim ga da me dalje ujeda. Pošto su čuli moje povike, komšije su pritrčale u pomoć i uspeli smo da mu zavežemo njušku i šape – priča Šauhalov, koji sada vuka drži u zarobljeništvu.

Ljudi iz susedstva tvrde da su primetili vuka i ranije i da su pomišljali da bi mogao da napadne njihove životinje, ali da im nije palo na pamet da su u opasnosti i deca. Vuk je bio mlad i izgladneo, a inače, prava je retkost da vukovi stignu do sela, kako prenosi Blic.

– Ovako nešto nikada se nije desilo. Naša deca se slobodno igraju na ulici, javnu rasvetu nemamo, ne smem ni da pomislim šta je sve moglo da se dogodi – kaže predsednik sela Daud Akijev.

Covek-i-vuk-03

Lekari su Aslanu Šauhalovu sanirali rane, a veterinari su mu preporučili da zadrži vuka dvadesetak dana, kako bi video da životinja ne pati od besnila ili neke druge bolesti kojom je mogao da ga zarazi.

– Kada to prođe, pustiću ga u prirodu, negde daleko od ljudi. Do tada ga hranim i pojim. On dobro jede i pije, jedino što puno zavija noću, verovatno doziva svoj čopor – kaže Šauhalov.

Pogledajte video:

Izvor:Telegraf