Direktor Turske razvojne agencije „Tika“ u BiH, Omer Faruk,  posjetio je OŠ „Petar Petrović Nјegoš“, gdje je sa direktorom škole Zdenkom Perendija i načelnikom opštine Istočna Ilidža, Marinkom Božovićem, razgovarao o izgradnji fiskulturne sale u ovoj školi.

Direktor škole, Zdenka Perendija upoznala je direktora „Tike“ sa planom Vlade Srpske da uloži 650 hilјada maraka za prvu fazu izgradnje fiskulturne sale, dok je načelnik Božović razgovarao o drugoj fazi i opremanju svlačionica, kao i o opremanju još četiri učionice u okviru ove škole.

Posjetom gospodina Omera Faruka se nastavlјaju razgovori vezani za posjetu načelnika Božovića Ankari, u avgustu 2017. godine, kao i posjeta ministra spolјne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mirka Šarovića, Direkciji za međunarodnu saradnju i koordinaciju Republike Turske u januaru ove godine.

Direkcija za međunarodnu saradnju i koordinaciju Republike Turske u Bosni i Hercegovin je do sada realizovala 800 različitih projekata iz oblasti zdravstva, obrazovanja, infrastrukture i kulture. U poslјednjih 13. godina TIKA je u različitim zemlјama svijeta realizovala 17.000 projekta u vrijednosti od 6,4 milijarde dolara.

Izvor i foto: Grad I.SA/Katera