Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković u Ski centru „Ravna planina“, povodom otvaranja ski-trke „FIS trofej Ravna planina“, rekao je da je projekat izgradnje i puštanja u rad kabinske gondole istorijski trenutak, ne samo za opštinu Pale i grad Istočno Sarajevo, već cijelu Republiku Srpsku i region.

Vuković je na konferenciji za novinare čestitao Golijaninu na projektu kao što je Ski centar „Ravna planina“ i kabinska gondola, ali podsjetio da je jasnu viziju za ovakav projekat imao i bivši načelnik opštine Pale Slobodan Savić.

Prema njegovim riječima, puštanje u rad kabinske gondole, koja se očekuje za desetak dana, biće istorijski trenutak za opštinu Pale, grad Istočno Sarajevo i cijelu Republiku Srpsku.

„Nadam se da će u nekom narednom periodu ovaj projekat dobiti sveukupnu podršku. On nije konkurencija nikome, ne treba niko da misli da ovaj projekat ometa bilo koji drugi. Taj projekat je komplementaran sa svim projektima na prostoru grada Istočnog Sarajeva i on ne ometa Jahorini, niti joj je konkurencija“, istakao je gradonačelnik Vuković.

On je istakao da projekat kabinske gondole nije samo projekat Pala, već je to projekat koji zaslužuje podršku od svih.

„Ja se nadam da će ta podrška biti prisutna u narednom periodu, kao nešto što se ostavlјa budućim generacijama. Mi nismo možda dovolјno ni izreklamirali ovaj projekat, a time se moramo baviti u narednom periodu“, ooručio je Vuković.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da smatra da se radi o respektabilnom projektu i da on neće biti konkurencija ni Jahorini, niti obrnuto.

„Ovo je zaista projekat na koji Pale mogu biti ponosne, koji će u narednih nekoliko dana biti definitivno završen i stavićemo tačku na sve skeptike, koji su mislili da li se to može realizovati ili ne“, rekao je Jugović.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučićević pozdravio je realizaciju projekta kabinske gondole i organizaciju FIS trke na Ravnoj planini, te istakao da je Velјko Golijanin, zapravo najbolјi ambasador opštine Pale.

„Život je prolazan, lјudi su prolazni, a djela su vječna. Ovo što je uradio Velјko Golijanin je nešto što će trajati vječno i ostati iza nas kad nas ne bude“, rekao je Vučićević.

On je dodao da je impozatna stvar održati FIS trku, te za kratko vrijeme napraviti savremen skijaški centar kao što je to „Ravna planina“.

Vlasnik Ski centra „Ravna planina“ Velјko Golijanin izrazio je zahvalnost svima koji su podržali ovaj projekat, te istakao da su prve kabine već krenule sa testiranjem ka prvoj izlaznoj međustanici na Ravnoj planini.

Direktor ski trke „FIS trofej Ravna planina“ i predstavnik Smučarskog kluba „Pale“, koji je organizator trke, Igor Šlјuka rekao je da će na ski trci učestvovati 26 zemalјa i 97 takmičara, a da će takmičari u muškoj i ženskoj konkurenciji seniora i seniorki startovati već od 9:30 časova.

Zanimlјivo je da će na takmičenju učestvovati skijaši iz raznih egzotičnih zemalјa poput Gane, Istočnog Timora, Kolumbije, Tajlanda i Madagaskara.

Tehnički delegat Ski federacije Janez Deklava izrazio je nadu da će i ova trka, kao i prošlogodišnja na istom mjestu, biti uspješna i da će sve proći u najbolјem redu.

Izvor: Grad Istočno Sarajevo