Beč — Naoružan muškarac ubio je na koncertu na zapadu Austrije dvoje ljudi i ranio 11, nakon čega je počinio samoubistvo.

puc1

Koncert se održavao na otvorenom, a napadač je otvorio vatru na manju grupu okupljenih, nakon što se prethodno na obližnjem parkiralištu posvađao sa jednom ženom, prenela je agencija AP.

Policija navodi da je muškarac posle svađe uzeo pištolj iz svog automobila, napustio parkiralište, otišao na mesto održavanja koncerta i otvorio vatru, naizgled nasumice.

Napadač se zatim vratio na parkiralište i ubio se, saopšila je policija. Prema pisanju austrijskih medija, neki od ranjenih su u teškom stanju.

Nesreća se desila blizu grada Nencing, u austrijskoj provinciji Forarlberg, oko 40 kilometara istočno od granice s Lihtenštajnom.

Austrijski javni servis ORF naveo je da se nesreća desila na imanju koje koristi moto klub i da je napadač koristio pušku ili slično dugo oružje.

U vreme napada, oko 3.00 sata posle ponoći, na koncertu bilo je oko 150 ljudi.

Koncert je organizovao klub motociklista, saopštila je policija, dodajući da publika nisu bili samo motociklisti.

Portparol policije Suzane Dilp kazala je novinarima da je stepen povreda lica, koja su zadobila povrede usled pucnjave, različitog stepena.

Ona je podvukla da je jasno da su pojedini povredjeni zadobili teže povrede, a za sada je neizvesno da li su neki od njih, koji su smešteni u obližnje bolnice, u teškom stanju.

Izvor:b92