Ekipa podmlatka Opštinskog odbora Crvenog krsta Istočna Ilidža, na juče održanom državnom prvenstvu BiH u pružanju prve pomoći, održanom u Mostaru, osvojila je prvo mjesto, dok je ekipa mladih osvojila treće mjesto
Poslije izvučenih startnih brojeva, ekipe su došle na radne poligone, koji su bili dosta iscrpljujući i zahtjevni, ali nije bilo nepoznatih situacija koje nisu trenirane, rekli su iz Opštinskog odbora Crvenog krsta Istočna Ilidža.

”Naše ekipe su pokazale svoje zavidno znanje pored veoma jake konkurencije. Broj povrijeđenih se kretao od četiri do 15 gdje smo bili vremenski ograničeni, na 10 minuta, da ih sve zbrinemo. Dali smo sve od sebe u obje kategorije, ali se na kraju ispostavilo da je podmladak neosvojiva tvrđava, te su drugu godinu zaredom osvojili prvo mjesto, dok se ekipa mladih dosta lošije snašao”, rekao je za Sarajevo-RS Rade Marković instruktor Prve pomoći Istočna Ilidža.

On je dodao da je možda jedan od glavnih razloga to što ih sreća nije pogledala, jer su počeli od najtežeg poligona.

”Da smo krenuli od druge pozicije bilo bi znatno bolje, ali ne treba se osvrtati na to. Meni je bitno da je ekipa dala sve od sebe i da smo donijeli medalje kući. U narednom periodu ćemo analizirati naše propuste, planirati druge aktivnosti u Crvenom krstu i spremati našu godišnju skupštinu”, istakao je Marković za naš portal.

Novi takmičarski ciklus za ekipe OO Crvenog krsta Istočna Ilidža krenuće rano u proljeće.

Izvor: Opština Istočna Ilidža