U četvrtak, 02. Februara, u 19.00, u Mr. Elephant, odžeće se promocija knjige „Paket aranžman? Ne, hvala!“ autora Aleksandra Kuzmanovića i Đorđa Pivničkog.

Osim knjige biće promovisane i aktivnosti Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

Zainteresovani mediji sa autorom ogu razgovarati već od 18.00 časova.

Zbirka putopisa „Paket aranžman? Ne, hvala!“, autora Aleksandra Kuzmanovića i Đorđa Pivničkog, nastala je kao rezultat višegodišnjih lutanja dvojice prijatelјa, koji su odlučili da ukoriče materijal nastao tokom tih putovanja, a koji je objavlјivan i na raznim portalima i blogovima. U knjizi se nalaze putopisi iz cijele Evrope, sa Kanarskih ostrva, iz Južne Afrike, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Tajlanda i mnogih drugih mjesta.

Sam naziv „Paket aranžman? Ne, hvala!“ govori o poimanju putovanja, ne kao prostog konzumerističkog zadovolјstva, već kao vrste duhovnog istraživanja i obogaćivanja.

Nisu to bila samo putovanja radi putovanja, turistički izleti ili namjerne ekskurzije u neke druge svjetove. Poseban dio knjige odnosi se na egzil jednog od autora u Južnoafričkoj Republici, u prvoj polovini devedesetih godina i predstavlјa jednu krajnje potresnu sliku zemlјe, koja se nedugo prije toga oslobodila aparthejda, ali u kojoj je nepovjerenje, nasilјe i sveopšta podijelјenost nastavila da caruje.