Kao poklon svima mamama, učenici produženog boravka su pripremili svečanu priredbu kojom su pokazali svoju ljubav. U organizaciji priredbe učestvovale su učiteljice: Sanja Koprivica, Biljana Nišić, Milica Simić, Sonja Tuševljak, Dajana Milojević i Danka Maljukanović, te nastavnik Aleksandar Hart sa horom.

Program je otvorila naša voditeljka Lana Ćodo i najavila školski hor sa pjesmom “Mama”. Nakon toga je uslijedila recitacija “Pjesma o mami”, koju su izveli naši prvačići Savo, Ana, Andrea i Nemanja.

Prvačići su nam pokazali kako to izgleda kada oni kroz pjesmu i igru uče sabirati i oduzimati.

Slijedila je još jedna recitacija posvećena majkama u kojoj recitujemo o svemu onome što majke čine za nas, a izveli su je prvačići: Nina, Nikola, Vuk, Lazar, Teodora i Danilo.

I ove godine u produženom boravku uči se engleski jezik. Za sve prisutne učenici su pripremili dvije pjesmice kojima se čestita 8. mart.

Starija grupa učenica produženog boravka je plesala uz pjesmu “Ivin dens” i oduševila sve prisutne.

Opet su prvačići recitovali. Ovaj put su to bile seke Nađa i Nina sa recitacijom “Jedna je mama”.

Velika završnica bilo je grupno izvođenje pjesme “Mama, mama volimo te” svih učenika produženog boravka koji su učestvovali u pripremi ove priredbe, nakon kojeg su oni svojim mamama uručili prigodne poklone izrađene posebno za ovu priliku.

Hvala svim majkama, bakama, tetkama… koje su bile u prilici da svojim prisustvom uveličaju našu proslavu 8. marta, i još jednom želimo svim ženama srećan 8. mart!

A kako je sve izgledalo pogledajte na: www.osppnjegos.edu.ba