Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i članovi gradskog rukovodstva organizovali su juče 27.06.2017. prijem za predsjednike Odbojkaških saveza BiH Milutina Popovića i Srbije Zorana Gajića, sa kojima su razgovarali o organizaciji odbojkaških kampova i važnijih reprezentativnih utakmica, te o stručnoj podršci ovom sportu u Republici Srpskoj i BiH.
Gradonačelik Vuković rekao je novinarima nakon prijema da će Grad Istočno Sarajevo pomoći organizaciju odbojkaških takmičenja koja bi, kako je ocijenio, bila korisna za ove prostore.

Vuković je naveo da je Balkansko prvenstvo u odbojci za juniorke, koje će danas biti otvoreno na Palama, povod za posjetu predsjednika odbojkaških saveza BiH i Srbije.

„Iskazali smo poštovanje treneru Gajiću što na neki način povećava rejting Balkanskog prvenstva u odbojci za juniorke, koje će za nas biti nova referenca kada je u pitanju organizacija ovakvih takmičenja“, rekao je Vuković.

On je zahvalio Popoviću što brine o interesima odbojke na ovim prostorima, a dokaz za to je i kandidatura Pala za domaćina Balkanskog prvenstva.

Proslavljeni odbojkaški trener i predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić rekao je da boravi u radnoj posjeti Republici Srpskoj, te da je prije Istočnog Sarajeva, obišao Višegrad, Trebinje i Ljubinje, gdje je otvoren odbojkaški kamp, a predviđen je i odlazak na Pale.

„Odbojkaški savez Srbije stoji na raspolaganju savezima u Republici Srpskoj i BiH kada je reč o pomoći odbojci na ovim prostorima“, rekao je Gajić.

Predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Milutin Popović ocijenio je da je posjeta Gajića značajna za dalju budućnost odbojke na ovim prostorima.

On kaže da je Odbojkaški savez Republike Srpske od svog osnivanja imao snažnu, prije svega stručnu i organizacionu podršku u Odbojkaškom savezu Srbije.

„Realizovali smo seminare, bili su angažovani iskusni stručnjaci iz Srbije i ta saradnja će sigurno biti proširena i obogaćena u narednom periodu“, rekao je Popović.

On je ocijenio da je Istočno Sarajevo grad odbojke, što potvrđuje i organizacija Balkanskog prvenstva u odbojci za juniorke.
Razgovorima u Gradskoj upravi prisustvovali su predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić i zamjenik gradonačelnika Danko Vučetić.

Izvor i foto: Grad Istočno Sarajevo