skokBHV Consulting je predstavnik za Jugoistočnu Evropu nekoliko eminentnih neprofitnih organizacija iz SAD-a i Evropske Unije koje se bave programima kulturne razmjene, razmjenom učenika i studenata, te stipendiranjem mladih.

U saradnji sa Ministarstvom naša organizacija nastavlja svoj rad s ciljem informisanja mladih o mogućnostima odlaska u inostranstvo na školovanje ili usavršavanje stranih jezika, kao i sticanje prakse, mogućnost rada i zarade.

Jedan od programa koji je najaktuelniji u ovom periodu je Au Pair USA program. Ovaj program podrazumijeva čuvanje djece u SAD-u.

U zadnjih deset godina, omogućili smo više od 1000 djevojaka da otputuju na ovaj način i provedu godinu dana u SAD-u.

Au Pair program je, prije svega, program kulturne razmijene, koji omogućuje djevojkama da na godinu dana otputuju u SAD.

Tih godinu dana provedu u američkoj porodici, čuvajući njihovu djecu, pohađajući kurs na lokalnom koledžu, putujući sa porodicom, usavršavajući svoj engleski jezik…jednostavno, program im omogućuje da iskuse drugačiji način života.

Ovo je jedan od najpopularnijih programa u inostranstvu, a ujedno je i najsigurniji, jer se odvija pod pokroviteljstvom sponzorske agencije iz SAD-a, kao i američke vlade.

Svaka djevojka na Au Pair programu dobija: -stan i hranu u američkoj porodici -mjesečni džeparac u iznosu od oko 800$ -povratnu avio-artu -plaćen kurs na koledžu -plaćenu orijentaciju u New Yorku -plaćeno zdravstveno osiguranje -jedinstveno iskustvo koje će pamtiti cijeli život.

Zadnjih nekoliko mjeseci, broj porodica u SAD-u koji traže Au Pair-a sve više raste, što nam je omogućilo priliku da pružimo šansu velikom broju djevojaka iz Bosne i Hercegovine da se prijave na program.

Iz tog razloga, želimo da pozovemo sve djevojke, koje su starosne dobi između 18 i 26 godina, posjeduju komunikacijsko poznavanje engleskog jezika, iskustvo u čuvanju djece i vozačku dozvolu, da nam se jave kako bismo im zakazali online orijentaciju, i uputili u proces prijave.

Sve zainteresovane djevojke mogu da nam se jave na banjaluka@bhv.hr.