Stanovnici Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva do 15. avgusta mogu da se prijave za izbor najlјepšeg dvorišta, balkona i prostora zajednica etažnih vlasnika.

Biće izabrana po tri najlјepša dvorišta, balkona i prostora zajednica etažnih vlasnika, a prva nagrada je 100 KM za svaku od kategorija, saopšteno je iz Udruženje „Probudi se“ Istočno Sarajevo, koje i ove godine organizuje ovaj izbor.

Pravo učešća na konkursu imaju sva pravna i fizička lica sa područja ove dvije opštine, osim članova Komisije i njihove rodbine.

Pri izboru će biti vrednovani kreativnost, ukrasni elementi, raznolikost bilјaka, boja, izbor i međusobno slaganje cvijeća koje tako ističe lјepotu, dodatni sadržaji i opšti izgled.

Za prijavu je potrebno navesti ime i prezime, adresu, opštinu i za koji dio takmičenja se prijavlјuju građani – dvorište, balkon ili izlog.

Izbor će vršiti Komisija koja će posjetiti one koji se prijave, a proglašenje pobjednika biće organizovano 3. oktobra.

Prijave se mogu podnijeti pisano na adresu udruženja ili posredstvom „Fejsbuka“, te telefona 057/316-026 /za opštinu Istočna Ilidža/, 065/654-479 /za opštinu Istočno Novo Sarajevo/ i 065/909-008 /Udruženje građana „Probudi se“/.

Javni poziv otvoren je povodom Sajma hrane, pića, polјoprivrede i preduzetništva „Dani tikve“ koji će biti održani 2. i 3. oktobra.

Izvor: /Srna/