Povodom obilježavanja Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom u okviru festivala “Živjeti slobodno” u Narodnom pozorištu Reublike Srpske u Banjaluci, 07. maja sa početkom u 20:00 biće odigrana predstava “Beton mahala”.

Riječ je o zabranjivanoj predstavi u režiji Branislava Trifunovića i Rifata Rifatovića, koju izvodi grupa mladih glumaca iz Novog Pazara. Predstava se bavi problemima mladih, dok istovremeno otvara politička, religijska i druga društvena pitanja, a kako sami akteri kažu, suštinski govori o ljubavi.

Nakon uspješno izvedene premijere i reprize predstava je zabranjena u Novom Pazaru, ali ovacije i oduševljenje publike u svim gradovima regiona u kojima je predstava prikazana, doprinijele su da dobije epitet „predstave o kojoj se ćuti, a to ćutanje je jako glasno“. Na listi „betoniranih gradova“ u kojima je će se predstava prikazati naći će se i Banjaluka 07. maja.

Ulaznice po cijeni od 5 KM, mogu se kupiti na blagajni NPRS od 11. aprila.

Osim pozorišne predstave programom festivala Živjeti slobodno kojim se obilježava Međunarodi dan pobjede nad fašizmom, obuhvaćen je i centralni muzički događaj, koji će se održati 05. maja na Aquani. Nastupaju: Zoster/Zabranjeno pušenje/Goran Bare & Majke.

„Živjeti slobodno naše je opredjeljenje“.

FB page: https://www.facebook.com/zivjetislobodno/?fref=ts

UG Sloboda